Almanya diğer sanayi dallarının yanı sıra otomotiv sanayi ile de adından bahsettiriyor. Normal binek araçlarını yanı sıra lüks kategorisinde araç üretimine de önem veren ülkede bölgelere göre lüks araç kullanımında farklılıklar görülüyor. 

Garaj kapıları, kapı mekanizmaları, panjur teknolojisi ve radyo aksesuarları üreticisi Schartec, Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu (KBA) ve Federal İstatistik Ofisi’nden (Destatis) elde edilen verilere dayanarak ülkedeki lüks otomobil endeksini hazırladı. Buna göre en fazla lüks aracın bulunduğu eyalet 116 bin 356 adet araçla Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti. 

Listenin ikinci sırasında 111 bin 638 lüks araç bulunan Bavyera eyaleti geliyor. Bu eyaleti 77 bin 735 lüks araç bulunan Baden-Württemberg ve 53 bin 841 araçla Hessen takip ediyor.

Almanya’nın güneyinde Mercedes, BMW, Audi ve Porsche markalarının genel merkezleri bulunuyor. Bu durum bu bölgelerdeki kayıtlı lüks araç sayısında etkili oluyor. 

Diğer bölgelere bakıldığında Hessen eyaletinde 53 bin 841 adet, Aşağı Saksonya’da 43 bin 462 adet, Berlin’de 15 bin 948 adet, Brandenburg’da 12 bin 259 adet ve Thüringen’de 11 bin 568 lüks araç kaydı bulunuyor. 

Listenin en altında, 3 bin 175 araçla Bremen, 6 bin 338 araçla Saarland ve 6 bin 529 araçla Mecklenburg-Batı Pomeranya eyaletleri yer alıyor.

Öte yandan BMW ülke çapında 77 bin 58 adet lüks araçla en popüler markayı oluşturuyor. Bunu 43 bin 889 araçla Volkswagen ve 36 bin 332 araçla Mercedes takip ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş