DAVA'dan yapılan yazılı açıklamada, 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri için Almanya genelini kapsayan listeleriyle birlikte siyasi yolculuğa başladıkları ve bu vesileyle siyasi aktör olma hedefiyle ilk kilometre taşını oluşturdukları belirtildi.

Başkanlığını gazeteci Teyfik Özcan'ın üstlendiği oluşumda, Almanya'nın tanınmış avukatlarından Fatih Zingal, Almanya Federal Liyakat Nişanı sahibi Dr. Ali İhsan Ünlü ve Dr. Mustafa Yoldaş gibi isimler bulunuyor.

DAVA partisinin açıklamasında, ittifakın hedefinin mevcut partiler tarafından temsil edilmeyen birçok vatandaş için yeni bir siyasi merkez olarak konumlanmak olduğu bildirildi.

"Seçmenler için yeni bir ışık yaktık"
İttifakın hedefleri hakkında Sonhaber.eu’ya özel açıklamalarda bulunan Teyfik Özcan, vatandaşların desteği ile 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili seçimlerinde 5 veya 6 vekil göndereceklerini dile getirdi.

Daha önce Sosyal Demokrat Partisi’nde (SPD) yer alan Teyfik Özcan, bu partiden ayrıldığını belirtirken, “30 yıldır SPD üyesiydim ama iki gün önce üyelikten istifa ettim. Bunun nedeni, siyasette bizi artık temsil etmemesi. Bundan dolayı biz artık kendimiz burada siyasette bir yere gelebilmek için çabalamalıyız. Ekonomide, sporda, bilimde, sanatta güçlüyüz. Almanya’yı çok güzel bir şekilde temsil ediyoruz ancak siyasette hiçbir parti bizi temsil etmiyor. Burada çok büyük bir açık ve eksiklik var. Biz DAVA ittifakı olarak bu açığı inşallah kapatacağız.

"Tüm etnik ve dini azınlıkları temsil ediyoruz."

Teyfik Ozcan

DAVA’nın açıklamasında “Çeşitliliğe ve hoşgörüye açık bir bağlılıkla kendimizi milliyetçiliğe, yabancı düşmanlığına, Müslüman karşıtı ırkçılığa ve antisemitizme karşı kesin şekilde konumlandırıyoruz” ifadelerine yer verildi. Özcan bu konuda “Biz sadece Türklere yönelik bir parti değiliz. Tüm etnik ve dini azınlıkları temsil ediyoruz. Bu konuyu önemsiyoruz.” şeklinde ifade kullandı.

Almanya’nın dışındaki diğer ülkelerde de Türk ve Müslümanların haklarını savunan ittifaklar ve partilerin olması gerektiğini dile getiren Özcan, Hollanda’da DENK Partisi’ni örnek verdi ve Haziran ayında yapılacak AP seçimleri için Almanya’ya odaklandıklarını ancak seçimden sonra diğer ülkelerdeki oluşumlarla da ortak çalışmalar yürütülebileceğini dile getirdi. Özcan “Çünkü Avrupa çapında katılırsak daha büyük etkimiz olur ve yankı uyandırabiliriz, ayrıca güçlü hale geliriz”dedi.

"Vatandaşların desteği ile daha fazla vekil gönderebiliriz"
DAVA ittifakı 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri için Almanya genelini kapsayan bir liste ile katılacak. AP milletvekili seçimlerine 5 ila 6 aday göndermeyi hedeflediklerini belirten Özcan sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Şuanda yaptığımız istatistik çalışmalarına göre direk olarak 3 milyon seçmene hitap ediyoruz. Biz bu seçmenleri seçime katılmalarına ikna edebilirsek 5 ya da 6 vekil gönderebiliriz. Vatandaşlarımızın öncelikle bu seçimin hepimiz için önemli olduğunu idrak etmesi gerekiyor. Şuanda şöyle bir ortam var; çevremizde hiç kimse seçilecek bir parti göremiyor. Son seçimlerde de bana ‘kimi seçebiliriz’ şeklinde çok fazla soru geldi. Ben de şuanda seçilecek hiçbir parti olmadığını belirtiyoruz. Maalesef seçilecek hiçbir parti kalmadı bizim için. DAVA bu anlamda, oy verecek parti arayışındaki seçmenler için bir ışık yaktı. Bu coşkuyu devam ettirmemiz gerekiyor.  Bu nedenle Türk ve Müslüman toplumu bize arka çıkması halinde 5 veya 6 vekilden daha fazla vekil gönderme şansımız ve potansiyelimiz bulunuyor"

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Post Aktüel

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.