Almanya’da corona döneminde uygulamaya alınan telefonla hastalık raporu alma uygulaması yeniden yürürlüğe alındı. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach uygulamanın sürekli olarak hayata geçirileceğini duyurdu

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte, “Telefonla hastalık raporu uygulamasını sürekli olacak şekilde hayata geçireceğiz.” ifadesini kullandı. Bakan, uygulamanın başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanlarını rahatlatacağını belirtti ancak, yine de risk faktörlerine sahip 60 yaş üstü bazı kişilere doktor muayenehanesine gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakan, güncel enfeksiyon dalgası nedeniyle özellikle risk gruplarının ideal olarak aynı anda grip ve Covid aşısı olmalarını tavsiye etti.

Telefonla hastalık raporu 
Telefonla hastalık raporu uygulamasından doktoru tarafından hastalıkla ilgili bilgisi bulunan hastalar faydalanabiliyor. Ayrıca, kişisel muayeneyi gerektirecek ciddi bir hastalığın bulunmaması gerekiyor. 

Hastalık raporu başlangıçta yalnızca 5 gün için geçerli olacak. Daha uzun süreli raporlar için hastanın muayene olması gerekecek. 

Hastanın ilk raporu muayenehanede verilmişse, sonraki hastalık raporu için doktoru arayıp onay almak gerekecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.