Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletleri hariç diğer eyaletlerde enerji yardımı başvurularının başladığı belirtildi. Kuzey Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde başvurular 15 Mayıs’da başlayacak.

Avrupa’dan haber sitesinde yer alan habere göre likit gaz, mazot ve pelet kullanımına yönelik hanelere verilecek enerji yardımı, 2022 yılının Ocak ve Aralık ayları arasında ödenmiş olan ısınma faturalarına dayanarak belirlenecek. 

Hanelere verilecek enerji yardımının en az 100 euro, en fazla ise 2 bin euro olacağı belirtilmekte. Başvuru sürecinde, başvuru yapanın bir önceki yılın faturalarını ve banka hesap bilgilerini sunması gerekmektedir.

Yardımlar geriye dönük olarak verilecek ve kömür, talaş ve odun briketleriyle ısınma sağlayan haneler de bu yardımdan yararlanabilecek.

Bavyera, Berlin ve Kuzey Ren Vestfalya dışındaki tüm eyaletlerde ikamet eden vatandaşlar başvurularını, 'Brennstoffhilfe' adı verilen online portal üzerinden alınacak. Bavyera, Berlin ve Kuzey Ren Vestfalya'da ikamet eden vatandaşlar ise başvurularını 15 mayıs ila 30 haziran tarihleri arasında yerel birimlere yapacak. 

Online portal üzerinde yer alan hesap makinesi veya referans fiyatlar ile potansiyel hibe miktarı belirlenebilecek. 

Enerji yardımına kiracıların başvuru yapmasına gerek olmadığı belirtilen haberde, ev sahiplerinin bu yardımı kiracılara aktaracaklarını taahhüt etmesi gerektiği belirtildi. 

Öte yandan, doğal gaz ve merkezi ısıtma kullanan haneler için Aralık 2022'de tek seferlik bir ödeme yapılmıştı, bu da fiyat artışlarına karşı bir önlem olarak değerlendirilebilir.

Bilindiği üzere Almanya’da doğal gaz ve merkezi ısıtma kullananlar için Aralık 2022’de tek seferlik bir ödeme yapılmış ve fiyat artışlarına karşı önlem alınmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.