Ülkede yaşanan konut sıkıntısını gidermek için harekete geçen hükümet, inşaat sektörünü desteklemek için düşündüğü yeni planını açıkladı. 25 Eylül’de düzenlenen Konut Zirvesinde konuşan Başbakan Olaf Scholz, 14 maddelik bir önlem paketini açıkladı ve bu hedeflerle konut inşaatının teşvik edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Avrupa’dan Haber sitesinin aktardığı bilgiye göre hükûmet, yeni bina verimliliği kurallarının sıkılaştırılmasını askıya alarak inşaat sektörünü desteklemeyi planlıyor. Bu sayede daha fazla konut inşa edilmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra, inşaat sektörünü olumsuz etkileyen yüksek faiz oranları ve artan maliyetlere karşı da 45 milyar euroluk bir yardım paketi oluşturuldu. Federal hükümet bu yardım paketiyle, 2027 yılına kadar uygun fiyatlı konutlar için 18 milyar euro fon sağlayacak.

Ayrıca ev sahibi olmak isteyen ailelere de destek sunulacak. Gelir sınırları artırılacak ve her çocuk için ek yardımlar sağlanacak. Tadilat ihtiyacı olan evlerin satın alınmasını teşvik eden bir program başlatılacak ve boş ofislerin dairelere dönüştürülmesi desteklenecek.

Hükûmet ayrıca emlak devir vergisini daha esnek hale getirilmesini ve eyaletlerin vergi indirimlerini teşvik etmeyi planlıyor. İnşaat projelerine özel vergi avantajları sağlanacak ve iklim dostu ısıtma sistemlerine geçiş teşvik edilecek. Ayrıca, uygun fiyatlı konutlar ve krediler için KDV'nin düşürülmesi de gündemde.

Ancak bu önlemler çevre derneklerini hayal kırıklığına uğrattı. Çevre grupları, paketin ekolojik açıdan yetersiz olduğunu ve iklim hedeflerine uygun olmadığını belirtti. Özellikle yeni bina verimliliği kurallarının askıya alınması eleştirildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş