Alman makamlarınca yapılan bir açıklamaya göre; Saarland eyaletinde park halinde duran bir kamyondan toplam 230 kilo Edam peyniri çalındı.

Kamyonun Nohfelden (St. Wendel ilçesi) belediyesindeki Kaiserslautern yönündeki A62 otoyolu üzerinde bulunan Sötern dinlenme alanına park halinde durduğu belirtildi

Cumartesi akşamı ile Pazartesi sabahı arasında gerçekleştiği tahmin edilen hırsızlık olayında hırsızların nasıl fark edilmeden 15 adet büyük peynir paketini çaldığı ise henüz bilinmiyor. 

Almanya’da Pazar günleri belirli tonajın üzerindeki kamyonların otoyola girmesine izin verilmiyor. Bu nedenle hırsızların gözüne kestirdiği bu kamyonunda cumartesi akşamı park yerine girerek, zorunlu mola verdiği belirtildi.

Polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Hollanda'da da düzenli olarak büyük miktarlarda peynir hırsızlığı yapıldığı bilinmekte. En son vaka Mart ayında gerçekleşti ve Kuzey Brabant Fijnaart'ta bir mandıradan yaklaşık 1.600 kilo peynir çalındı.

Foto: Silke Liebig-Braunholz - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın