Almanya’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da okullar tatile girdi. Diğer eyaletlerde de önümüzdeki haftalarda eğitim yılı sona erecek ve binlerce öğrenci tatil sezonuna başlayacak. 

ADAC’ın araştırması bu yıl uçuşların 2022 yılına göre yüzde 46 artacağını gösteriyor. Bu yıl uçuşların artmasının yanı sıra uçak biletlerinde de ciddi artış görülüyor. Lufthansa ve Swiss havayollarının fiyat tarifelerinin neredeyse iki katına çıktı. Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, biletlerdeki artışın yüksek enflasyon ve artan enerji fiyatları nedeniyle kaçınılmaz hale geldiğini açıkladı.

Okulların tatile girmesi ile birlikte tatilini yurtdışında geçirmek isteyen ailelerin sayısı arttı. Havayolu uzmanları geçen yıl hava limanlarında yaşanan kaosun bu yıl yaşanmayacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtiyor. 

Frankfurt Havalimanı'nı işletmecisi Fraport, operasyon süreçlerinin iyileştirildiğini ve uzun rötarların beklenmediğini belirtti. Hamburg, Köln gibi havalimanlarında uzun bekleme sürelerini engellemek için slot rezervasyonu uygulaması başlatılmasına rağmen geçtiğimiz ay Hamburg havalimanındaki güvenlik kontrollerinde yolcuların 40 dakikaya kadar bekledikleri görüldü. 

Yeni bir grev dalgası olabilir mi?
Avrupa’dan haber
sitesinin haberine göre Almanya Pilot Sendikaları Birliği (VC) ve Lufthansa arasındaki müzakerelerde henüz anlaşma sağlanamaması, yaz aylarında grev olasılığının artabileceği endişelerini de beraberinde getirdi. Bunun yanı sıra İspanya ve İngiltere’deki havalimanlarında planlanan grevlerin Almanya uçuşlarını etkileyebileceği tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş