Baden-Württemberg eyaletine bağlı Karlsruhe’de Şubat ayı başında bir ormanlık alanda, aracının yanında ölü olarak bulunan Hasan Kutlu ile ilgili soruşturma kapsamında Alman vatandaşı iki Türk gözaltına alındı.

Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler

Alman polisinden yapılan açıklamada, Hasan Kutlu’yu öldürdüklerinden şüphelenilen 51 yaşındaki bir adam ve 44 yaşındaki eşi, Fransa’nın Strazburg Havalimanı'ndan İstanbul’a gitmek isterken gözaltına alındı. Polis yakalanan kişilerin merhumun akraba çevresinden olduğunu açıkladı, daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Alman basınında yer alan haberlerde Alsas'taki Strasbourg Havaalanında gözaltına alınan kişilerin, Kutlu’nun kızının kayınpederi ve kayınvalidesi olduğu ve cinayetin ise altın takılar nedeniyle işlendiği iddia edildi.

Polis yakalanan ve Alman vatandaşı olan iki kişinin henüz Fransa’da olduğunu ve ülkeye iadesi için girişimde bulunulduğunu belirtti.

Hasan Kutlu cinayetinde bilinenler

hasan kutlu
63 yaşındaki adam, 2 Şubat sabahı Karlsruhe’deki Pfinztal kasabasının Kleinsteinbach ve Sollingen arasındaki ormanlık alanda yürüyüş yapan bir kişi Mercedes marka bir aracın park halinde olduğunu ve yanında bir adamın yattığını görünce polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis 
aracın yanında çok sayıda bıçak darbesi ve kesik izleri ile Hasan Kutlu’nun cansız bedenini buldu. Polis, cinayet silahının bıçak, tornavida veya makas gibi keskin bir cisim olduğunu açıkladı.

Cezai soruşturma sırasında beyaz bir SsangYong marka araç odak noktası haline geldi. Polis 1 Şubat'ta saat 15.00 ile 21.00 arasında Pfinztal-Söllingen ve -Kleinsteinbach bölgesinde bu aracı gören görgü tanıklarını aramaya başladı.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta Çarşamba günü (7.02.2024) Pfinztal'de (Karlsruhe bölgesi) cesedin bulunduğu ormanlık alanda çok sayıda memur ve arama köpekleriyle geniş çaplı arama yapıldı.

Geçen hafta yapılan polis açıklamasında cinayet dosyasıyla ilgili olarak 35 kişilik bir ekip oluşturulduğu, Kriminal polis memurlarının Pfinztal'da vatandaşlarla görüştüğü ve sosyal medyadan alınan bilgiler de dahil olmak üzere tüm bilgilerin değerlendirildiği belirtildi.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Temsili

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.