Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kahramanmaraş merkezli depremde evi hasar gören ve yaralanan 68 yaşındaki Dursun Kaya, eşi Elif ve oğlu Muhammed ile birlikte, Almanya'daki oğlunun yanına taşındı. Ancak, Kaya, 11 Mayıs'ta aniden rahatsızlandı ve Heidelberg'deki bir hastaneye kaldırıldı. 

Vücudunun sağ tarafı felç olan Kaya, iki hafta boyunca bu hastanede tedavi gördü.

"Beni vatanıma götürün. Orada ölmek istiyorum" diyen Kaya'nın çocukları Başkonsolosluk ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) aracılığıyla durumu Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı'na bildirdi. 

Dışişleri Bakanlığı'nın hızla harekete geçmesiyle, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Kaya için Almanya’ya bir ambulans uçak gönderildi.  Frankfurt Havalimanı'na inen ambulans uçak Dursun Kaya’yı alarak tedavisinin devam edeceği İstanbul’a nakletti.

Kaya'nın oğlu Adem Kaya, gazeteye yaptığı açıklamada, babasının durumu hakkında bilgi verdi ve devletin hızla yardımcı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Babası için ambulans uçak gönderildiği için mutluluktan ağladığını belirten Adem Kaya, "Deprem felaketinden sonra çok sarsılmışlardı. Toparlansınlar diye Almanya'ya getirmiştik. Ancak bu ani rahatsızlıktan sonra daha kötü oldu. Allah devletimizden razı olsun, önceden hastaları taşıyacak normal ambulans bulunamıyordu. Şimdi devletimiz ambulans uçak gönderiyor" dedi.

almanya depremzede01

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.