Federal Enerji ve Su Endüstrisi Birliği’nin (BDEW) yaptığı hesaplamalara göre, 2023 yılı Ocak ayına göre enerji fiyatlarında bir düşüş gözlense de, bu düşüş tüketiciye yansımayacak. Aksine katma değer vergisi ve enerji nakil hatları ücretlerinin artması nedeniyle, hanelerin elektrik, gaz ve merkezi ısıtma sistemi maliyetleri artacak.

Ülkede tüketicilerin çok büyük bir bölümünün yüksek fiyatlı ve uzun vadeli, elektrik, gaz ve merkezi ısıtma sistemi sözleşmesine sahip olduğu belirtiliyor. Vergi ve hat ücretlerine gelecek zam bu sözleşme sahiplerini daha da çok etkileyecek. 

Almanya Federal Tüketici Örgütleri Birliği’nin enerji uzmanı Thomas Engelke, piyasalarda enerji fiyatlarının düşmesinin uzun vadeli bir sözleşme durumunda bir anlam ifade etmediğini belirtti. Engelke tüketicilerin önemli bir kısmının bu pahalı sözleşmelere göre yüksek ödemeler yapmak zorunda kaldığını bildirdi.

Enerji nakil hatlarına yapılan zamların, enerji şirketleri tarafından tüketiciye yansıtılacağı belirtiliyor. Ayrıca Federal Hükümetin bütçe açığını kapatmak için enerjide uyguladığı katma değer vergisi oranını yüzde 7’den yüzde 19’a çıkaracak olması, tüketicilerin faturalarının artmasına neden olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş