Hükûmetin sağlık politikalarını eleştiren eczacılar, 14 Haziran'da ülke genelinde bir protesto eylemi düzenleyecek. Federal Alman Eczacılar Birliği'nin (ABDA) internet sitesinde yer alan bilgiye göre birçok eczane eylem günü kapalı kalacak. Açıklamada 14 Haziran’da sadece nöbetçi eczanelerin açık olacağına vurgu yapıldı.

Birlik Başkanı Gabriele Regina Overwiening, protesto eylemi için “Mesleğimiz için kesin olan bir şey var: Bu protesto gününü federal hükümet kışkırttı.” dedi.

Yıllardır arz darboğazı, personel eksikliği ve yetersiz fonlama nedeniyle eczacıların sıkıntısının büyüdüğünü belirten Overwiening  “Federal hükümet, yasama projelerinde kamu eczanelerinin sorunlarını defalarca görmezden geldiği için, Almanya'daki ilaç arzını istikrarsızlaştırıyor. Aylardır kişisel konuşmalarda, röportajlarda ve halkla ilişkiler kampanyalarında bu duruma dikkat çekiyoruz. Eczaneler, mevcut olmayan ilaçlar için alternatif ilaçlar tedarik ederek her gün hayat kurtarıyor. Yerel eczaneler aracılığıyla ülke çapındaki ilaç arzını dengelemek yerine zayıflatılıyor. Eczaneler her gün kapanmak zorunda. Alanımızdaki üniversite mezunları, esas olarak ekonomik beklentilerin olmaması nedeniyle, giderek daha az kendi işini kurmayı hayal ediyor. Buna dikkat çekmeliyiz.” şeklinde açıklama yaptı. 

Aposcope’un yakın bir tarihte yaptığı ankete göre eczacıların yüzde 57'si eyleme katılacak. Bazı uzmanlar bu sayının çok daha yüksek olacağını belirtiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.