Almanya’da İşveren konumundaki Federal İçişleri ve Yurt Bakanlığı ile Demir Yolu ve Ulaşım Sendikası (EVG) arasında aylardır devam eden görüşmeler, Arabulucu Komisyonu'nun dahil olması sonucu işçilerin lehine bir anlaşmaya varıldı.

Buna göre; demir yolu çalışanlarının aylıklarına toplamda 410 euro zam yapılacak ve ayrıca bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin 850 euro prim ödenecek. Varılan uzlaşma 25 ay geçerli olacak.

Basında çıkan haberlere göre, taraflar arasında varılan anlaşmanın nihai kararı Alman Demir Yolları çalışanları tarafından şekillenecek. Federal İçişleri ve Yurt Bakanlığı’nın uzlaşmaya olumlu baktığı belirtilen haberlerde EVG yönetiminin bu hafta Cuma günü bir araya gelerek uzlaşmayı değerlendireceği belirtildi. 

Konu ile ilgili yapılan EVG açıklamasında, son kararın 180 bine yakın Alman demir yolları çalışanlarına ait olacağı kaydedildi. Açıklamada işçilere sunulacak teklifin ağustos ayı sonuna kadar oylanacağı ve işçilerin 2/3’ünün desteği alınması halinde hayata geçirileceği belirtildi.

Arabulucu Komisyon’da yer alan CDU’lu Federal Savunma ve İçişleri eski Bakanı Thomas de Maiziere ile SPD’li Hukuk Uzmanı Heide Pfarr, şimdilik en az ağustos ayı sonuna kadar demiryollarında grev tehlikesinin atlatıldığını belirtti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marc-Philipp Gräff - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş