Almanya'da temel çocuk güvencesine dair tartışmalar sürerken detaylar da belli olmaya başladı. Tasarı yasalaşırsa; çocuk parası, ek çocuk parası ve çocuk başına vergiden düşülen miktar tek kalem altında birleştirilecek.

Yeni sistemin 2025’ten itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Tartışmaya konu olan sistemin ismi ise temel çocuk güvencesi. 

Yeni sistemin temel amacının ödenek sistemini basitleştirmek ve dar gelirli ailelerin eline daha fazla para geçmesini sağlamak olduğu belirtiliyor.

Sistem yürürlüğe girdikten sonra ödemeler iki şekilde yapılacak. Birincisi sabit miktar, ikincisi ise ek ödeme. 

Sabit miktar için bugünkü çocuk parası gibi aylık 250 euro ödenmesi planlanıyor. Ek ödeme ise ailenin gelirine göre ödenecek. Dar gelirlilere çocuk başına eğitim ve konut yardımı gibi ek ödemeler yapılacak ve ödenecek miktar ailenin gelirine göre değişecek.

Yasa tasarısına göre başvuru ve ödeme süreci basitleştirilecek, bilgiler doğrudan vergi dairesinden alınacak. 

Tasarının yaz aylarında kesinleşmesi gerekiyor, ancak bütçe konusunda koalisyonda anlaşmazlıklar var. FDP’li Maliye Bakanı Christian Lindner, SPD'li Aile Bakanı Lisa Paus'un sunduğu 12 milyar euro bütçe ayrılması planına karşı çıkıyor, düzenlemenin daha düşük bütçeyle hayata geçirilebileceğini savunuyor. Yeşiller ve SPD ise projeyi destekliyor.

Kaynak: avrupadan.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.