Sağlık Bakanı Lauterbach, Çocuk Hastalık Parası (Kinderkrankengeld) başvurularında aileleri rahatlatacak yeni düzenlemeyi duyurdu. Buna göre çocuğun hastalandığı ilk gün doktora gidilmesine gerek kalmayacak. Hastalığın dördüncü gününden itibaren doktora gidilecek.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), çocuk hastalık parası için başvuran ebeveynlere yönelik yardımları duyurdu. Lauterbach, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, ebeveynlerin, çocuklarının hastalandığı ilk gün çocuk hastalığı yardımından yararlanmak için artık doktora gitmek zorunda kalmayacaklarını belirtti. Bakan, "Bu anlamsız bir bürokrasi ve ebeveynleri zora sokuyor” şeklinde ifade kullandı.

Lauterbach'a göre gelecekte hastalığın dördüncü gününden itibaren doktora görünmek yeterli olacak. SPD'li siyasetçi, değişikliklerin "ideal olarak bu soğuk kış mevsiminde" yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Almanya'da ebeveynler, 12 yaşına kadar olan çocukları için hastalık parası alabiliyor ve sağlık sigortası gelir kaybının yüzde 90'ını karşılıyor. 

Geçtiğimiz Perşembe günü Federal Meclisi çocuk hastalık parası uygulamasında ebeveynler için geçerli gün sayısının artırılmasına karar verildi. Buna göre; çocuk ve ebeveyn başına 10 gün olan süre, 2024 ve 2025 yıllarında 15 güne çıkacak. Yasanın yürürlüğe girmesi için Federal Konsey tarafından da onaylanması gerekiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş