Geçtiğimiz hafta Almanya'nın Karlsruhe kenti yakınlarında bulunan Kraichtal'in Unteröwisheim semtinde çıkan yangında hayatını kaybeden anne ve 3 oğlu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ebru Turan’ın hayat arkadaşı Çetin Çil (54), yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.

Salı günü yaşanan feci yangında Ebru Turan (41), oğulları Carlos Turan (8), ikizler Yavuz Can Ahmet (6) ve Oğuz Ahmet (6) hayatlarını kaybetmişti. Yangın esnasında evde bulunan Çetin Çil ise halen elleri ve kollarında oluşan ağır yanıklar nedeniyle Ludwigshafen'de özel bir klinikte tedavi görmekte.

Yeni taşındılar
Korkunç yangının detaylarını Sabah gazetesine anlatan Çetin Çil, Ebru Turan'ın hayatını çocukları için feda ettiğini söyledi.

Çetin Çil, "Ebru ve çocuklarıyla birlikte yeni bir hayata başladım. 10 yıldır boş olan o evi kiraladık. Ebru elinden her iş gelen bir kadındı, inşaat işinden de anlıyordu. O evden 200 torba çöp çıkardık. İki haftadır orada kalıyorduk. Olay günü biz Ebru ile alt katta oturuyorduk, çocuklar üst katta oynuyordu" dedi.

Alevlerin içine girdi


Çil, şöyle konuştu: "Ben tam kapıdan çıkacaktım, Ebru merdivenlere bakarak 'çocuklarım yanıyor' diye bağırmaya başladı. Alevlerin merdivenlere kadar geldiğini gördüm, Ebru'yu tutmaya çalıştım ama kayıp düştüm. Onu tutamadım, Ebru alevlerin içine daldı. Straforlar çabucak tutuşmuş, her şey bir anda oldu. Defalarca 'Ebru, Ebru' diye bağırdım, ama artık çok geçti. Kendisini çocukları için feda etti."

Yangını çocuklar mı çıkarttı?
Daha önce o evde oturan kiracının çakmak ve kibrit koleksiyonu olduğunu kaydeden Çil, "Biz çoğunu tehlikeli bulduğumuz için ortadan kaldırmıştık. Sanırım çocuklar bu çakmaklardan buldu ve oynarken yangın çıktı" dedi. 

Çil, "Yeni bir hayatımız olacaktı, ancak cehennemi yaşadım. Artık o eve hiçbir zaman gidemem. Onu her zaman özleyeceğim" diye konuştu. Turan'ın, İtalya'da aşçılık yapan 21 yaşında bir oğlu olduğu da öğrenildi.

Doku nakli olacak
Elleri ve kollarında birinci dereceden yanık bulunan Çetin Çil’e doku nakli yapılacağı belirtildi. Çetin Çil, ayrıca Ebru Turan ve çocukların cenazesinin Türkiye'ye götürülebilmesi için bağış hesabı açtığını kaydetti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın