Almanya Başbakanı Olaf Scholz, özellikle Türk vatandaşlarının ilgiyle takip ettiği çifte vatandaşlık olanağını sağlayacak yeni yasayı yılbaşından önce parlamentoya sunacaklarını duyurdu. Vatandaşlık yasasında yapılacak değişikliğin yılsonundan önce hayata geçeceğini kaydetti.

Mannheim şehrindeki Türk işletmelerine yaptığı ziyaret sırasında Türk iş insanlarıyla bir araya gelen Scholz, Türk kökenli göçmenlerin sıklıkla çifte vatandaşlık yasasının ne zaman yürürlüğe gireceğini sorduğunu belirtti.

Başbakan Scholz, çifte vatandaşlıkla ilgili sorulara, "Noel'den önce bu modern vatandaşlık yasasını yasalaştıracağız." yanıtını verdi.

Scholz'un açıklamaları üzerine, Türk kökenli iş insanları yeni reformu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Vatandaşlık yasasında yapılacak değişiklikle çifte vatandaşlığın önünü açacak bu uygulama,  muhalefetteki Hristiyan Demokratlar tarafından eleştiriliyor. Entegrasyon konusuna farklı bir yaklaşım benimseyen Hristiyan Demokratlar, vatandaşlık için öngörülen bekleme süresinin kısaltılmasına da karşı çıkıyor.

©Sonhaber.eu
Kaynak: Camiahaber.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş