Tüketici Dergisi Öko-Test’in haziran sayısında Almanya’da satışta olan maden suları incelendi. Toplam 54 maden suyunun laboratuvar incelenmesinde 54 suyun 28'inin "çok iyi", 11'inin "iyi", 6'sının "tatmin edici" ve 8’inin "yeterli" puan aldığı görüldü. Bir su ise testi geçemedi.

Ancak dikkat çekici bir diğer nokta 14 maden suyunda böcek ilacı kalıntıları ve bazı ciddi ağır metal kalıntılarının çıkmış olması. Test sonuçlarına göre, 14 maden suyunda böcek ilacı kalıntıları ile birlikte, nikel, bor ve hatta bir markada uranyum izleri tespit edildi

Test sadece tanınmış markalı suyu değil aynı zamanda ucuz indirimli ve süpermarket ürünlerini de içeriyor. Test sonuçları, ne fiyatın ne de marka adının kalite hakkında herhangi bir bilgi vermediğini gösteriyor.

Test sonucunda "çok iyi" puan alan ürünler arasında Adelholzener Classic, Franken Brunnen Spritzig ve Gerolsteiner Sprudel gibi markaların yanı sıra Edeka'nın nispeten ucuz suyu (litre başına yaklaşık 20 sent) da yer alıyor. Aldi, Netto, Lidl, Rewe & Co. Marketlerinin kendi markaları da en iyiler arasında bulunuyor.

Hırvatistan gümrüğünde nakit beyan etmeyen sürücüye 13 bin euro ceza Hırvatistan gümrüğünde nakit beyan etmeyen sürücüye 13 bin euro ceza

Testten düşük puan alan maden suları
Testi geçemeyen Marius Quelle Classic maden suyunun aşırı miktarda bor içerdiği tespit edildi.

Testen zayıf not alan maden suları şu şekilde:
Justus Brunnen Spritzig (3'ü yüksek ve 2'si eser miktarda olmak üzere 5 pestisit izi)
Salvus Maden Suyu Classic (2'si yüksek, 1'i eser miktarda olmak üzere 3 pestisit izi)
Basinus Bonaris Quelle Aktiv (Bor)
Bad Dürrheimer Classic (Uranyum)
Dreiser Sprudel (Nikel)
Ileburger Sachsen Quelle Aktiv (Florit)
Förstina Sprudel Premium Spritzig (Yüksek oranda pestisit)
Magnus Classic (Yüksek oranda pestisit)
Alasia Spritzig (Yüksek oranda pestisit)
Emsland Quelle Classic (2 tatlandırıcı)

Testte uranyum izleri tespit edilen Bad Durrheimer Classic isimli markanın geçerli not aldığı çünkü Fresenius Maden Suları Enstitüsü’nün organik maden suları için getirdiği standartlara göre daha az miktarda uranyum tespit edildiği belirtildi.

Öko-Test'e göre en iyi klasik maden suları şunlardır:
Adelholzener Classic 
Aqua Römer Classic 
Bad Pyrmonter Classic 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş