Almanya’nın Münih Havalimanı'nda  film sahnelerine konu olacak bir olay yaşandı. İlk güvenlik kontrolünden geçen bir yolcu, uçağa binmeden önce el bagajında beyan etmediği 455 bin euro nakitle yakalandı.

Alman Gümrüğünden yapılan açıklamada olayın 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamaya göre belirtilen günde havalimanına gelen 66 yaşındaki Ukraynalı bir adam ilk önce güvenlik kontrolünden geçti. Burada yanında beyan edilecek nakit bulunup bulunmadığı sorulduğunda sadece 300 euro parası olduğunu belirtti. Ancak uçağa binmeden önce adamın yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi kendisine bir el bagajı teslim etti.

Bu durumdan şüphelenen görevliler yaşlı adama verilen kabin bagajını açtığında, değim yerindeyse içinden paralar fışkırdı. Yapılan sayımda kabin bagajının içinde yaklaşık 455 bin euro nakit olduğu tespit edildi.

Paraya el konulurken, yaşlı adam hakkında idari para cezası soruşturması başlatıldı.
Münih Ana Gümrük Ofisi basın sözcüsü Marie Müller, "Adam paranın kaynağı hakkında herhangi bir bilgi vermedi" açıklamasında bulundu.

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger’de, geçtiğimiz günlerde iklim krizi yardım kuruluşuna yardım amacıyla bir müzayedede satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki Audemars Piguet saatini beyan etmediği iddiası üzerine Münih havaalanında kısa süreliğine alıkonulmuştu. Oyuncu saat için toplam 35.000 euro ceza ödemişti. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Almanya Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş