Almanya Kuzey Ren-Vestfalya’daki eski maden kasabası Ibbenbüren’de bulunan bir meslek okulunun öğrencisi, Salı günü, 55 yaşındaki öğretmenini bıçaklayarak öldürdü. Saldırgan olay sonrasında polisi arayarak teslim oldu.

Alman basınında çıkan haberlere göre; 17 yaşındaki öğrenci öğleden sonra saat 14.51 sıralarında okula geldi ve 55 yaşındaki kadını okul içerisinde arayarak buldu. O sırada bir sınıfta yalnız olan öğretmenini bıçaklayan saldırgan genç, bir müddet sonra polis acil numarasını arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine travma helikopteri ve polis ekipleri sevk edildi ancak öğretmen aldığı yaralar nedeniyle kurtarılamadı ve olay yerinde can verdi.

De Bild gazetesinde yer alan haberde saldırganın polise karşı mukavemet göstermediği ve teslim olduğu belirtildi.

Akşam saatlerinde polis ve savcılık tarafından yapılan ortak açıklamada olayın nedeninin henüz belli olmadığı, saldırgan gencin bugün büyük ihtimalle gözaltı süresinin uzatılması için hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturmaların henüz “başlangıç” aşamasında olduğunu ve saldırgan gencin soruşturması ile birlikte psikolojik muayenesinin de yapılacağını belirterek, olay hakkında fazla detay paylaşmaktan kaçındı.

Bazı alman gazetelerinde saldırgan gencin okuldan atılmak üzere olduğu aktarıldı.

©Sonhaber.eu

Temsili Fotoğraf: Jonas Augustin - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.