Federal Hükümet, 2024/25 kış döneminde yürürlüğe girmesi planlanan Federal Eğitim Teşvik Yasası (BAföG) reformu üzerinde anlaştı. Yeni düzenlemeye göre eğitim masrafını karşılayamayan, düşük gelirli ailelerden gelen veya eşinin geliri düşük olan öğrenciler hibe niteliğinde, bir defaya mahsus olarak 1000 euro başlangıç yardımı alabilecek.

Alınan kararla birlikte  burs haklarını kaybetmeden eğitimi uzatmak da daha kolay hale geldi. Bunun için “esneklik yarıyılı” adı verilen bir sistem getirilecek. Ayrıca, burs alan öğrencilerin bölüm değiştirme süreleri de yarıyıl uzatılacak.

BAföG dijital uygulaması
2021 yılından bu yana vatandaşlar BAföG başvurularını online olarak yapabilmekte . Ücretsiz BAföG dijital uygulaması is bunu desteklemek için oluşturuldu. Hafta sonundan itibaren kullanıcılar artık mevcut BAföG uygulamasına ait belgelerini cep telefonu veya tabletlerinden ilgili ofise gönderebiliyor. Uygulamanın durumunu görüntüleyebiliyor. Uygulamada aynı zamanda yeni BAföG hesap makinesi de yer alıyor. BAföG hesap makinesi tarayıcıda da mevcuttur

Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor

BAföG nedir?
BAföG terimi, Federal Eğitim Teşvik Yasası’nın (Bundesausbildungsförderungsgesetz) kısaltmasıdır ve ailelerinin maddi durumu ne olursa olsun, gençlerin yeteneklerine uygun eğitim almalarını desteklemek için kullanılan bir sistemdir. Lisans öğrencileri için devlet tarafından finanse edilen mali yardım programıdır. Kendileri, ebeveynleri, eşleri veya partnerleri tarafından üniversite eğitimlerini destekleyecek maddi imkânları olmayan öğrenciler için geçerlidir.  

Bu olanaklardan sadece Alman vatandaşları yararlanmıyor. Aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşları, Almanya'da yaşayan göçmenler ve mülteciler de yararlanabilmekte.

İlke olarak, öğrenciler Jobcentre veya Sosyal Yardım Dairesinden destek alamadıklarından, BaföG eğitimlerine devam edebilmeleri konusunda önemli bir rol oynar. BaföG iki eşit kısımdan oluşur: burs ve sıfır faizli devlet kredisi. Bu, eğitiminizi tamamladıktan sonra aldığınız paranın sadece bir kısmını ödemeniz gerekeceği anlamına gelir.

BAföG ile ilgili geniş bilgi için  bafg-7qa.de sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.