Almanya'da Aralık ayında Deutsche Bahn kış tarifesine geçiyor, bakım hizmetlerinde çalışan personelin maaşı artıyor ve önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek olan Vatandaşlık Parası’ndaki değişiklik nedeniyle ilk ödemeler Aralık ayında yapılmaya başlanıyor. 

Aralık itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikler şöyle sıralanıyor:

Deutsche Bahn kış tarifesine geçiyor
Deutsche Bahn, 10 Aralık itibariyle kış tarifesine geçecek. Bu değişiklikle birlikte yeni trenlerin de kullanımına başlanacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra gece seferlerinde ve direkt seferlerde yeni bağlantılar yürürlüğe girmiş olacak. Kış tarifesi uyarınca bilet fiyatları da artacak.

Deutsche Bahn tarafından açıklanan değişikler şu şekilde sıralanıyor;

  • Münih ve Berlin arasındaki Sprinter sayısı iki saatlik ek bir Sprinter hattı ile iki katına çıkarılacak ve böylece Berlin ve Münih arasında her yönde günde 14 hızlı bağlantıya ulaşılacak.
  • Berlin ve Kuzey Ren-Vestfalya arasında da yenilikler içeriyor. Aralık ayından itibaren Berlin-Wuppertal-Köln arasında iki saatlik yeni bir ek bağlantı olacak.
  • Berlin ve Amsterdam arasında da zaman tasarrufu sağlanacak. Sınırda tren değiştirmeye gerek kalmayacak. Bu da Berlin'den Amsterdam'a giden yolcuların varış noktalarına yaklaşık 30 dakika daha hızlı ulaşacakları anlamına geliyor.
  • Berlin'den Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya'ya giden güzergahlarda ek bağlantılar ve daha uzun trenler kullanılacak. Bu güzergahlarda mevcut koltuk sayısı yüzde 25'e kadar artacak.
  • Nürnberg, Jena ve Leipzig arasındaki şehirlerarası bağlantı önemli ölçüde genişletiliyor. Aralık ayından itibaren günde bir yerine beş sefer yapılacak. Rudolstadt ve Ludwigsstadt kasabaları da uzun mesafeli seferlere bağlanacak. Bölgesel seferlerle karşılaştırıldığında Intercity ile yolculuk süresi yaklaşık 30 dakika kısalacak.
  • Magdeburg ve Hamburg arasında yeni bir doğrudan bağlantı sağlanacak.
  • ÖBB ile işbirliği sayesinde Aralık 2023'ten itibaren Berlin'den Paris ve Brüksel'e tren seferleri başlıyor. Başlangıçta haftada üç kez, 2024 sonbaharından itibaren ise her gün sefer yapılacak.

Bakım hizmetlerinde ücretlere zam
Federal hükümetin kararı uyarınca Aralık ayında hemşirelik hizmeti veren personeller için asgari ücret miktarı 14,15 euro'ya çıkacak.

Hemşirelik asistanlarının ücreti 13,90 euro'dan 14,15 euro'ya, nitelikli hemşirelik asistanlarının ücreti 14,90 euro'dan 15,25 euro'ya yükselecek. Uzman hemşirelerin ücreti ise 17,65 euro'dan 18,25 euro'ya çıkacak. 

Vatandaşlık parası(Burgergeld)
Federal hükümet tarafından onaylanan Vatandaşlık Parası (Burgergeld) miktarındaki ek ücret miktarı 2024 itibariyle artacak. Yasa Ocak 2024’de yürürlüğe girecek ancak ek ücret ödemeleri aralık 2023’de ödenmeye başlanacak. 

Google hesapları siliniyor
Google, 1 Aralık 2023'ten itibaren iki yıldan uzun süredir kullanılmayan hesapların silineceğini açıkladı. Açıklamada çoğu eski hesabın iki faktörlü kimlik doğrulamasına sahip olmadığı, bu nedenle yeterli güvenliği sağlayamadığı için silineceğini belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş