Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Almanya’da 2024’te polis kayıtlarına geçen aile içi şiddet mağduru sayısı 266 bin 700 vakaya çıktı. Başka bir değişle 2023’e kıyasla yaklaşık yüzde dört yükseldi. Mağdurların üçte ikisi kadındı; failler çoğunlukla partner, eski partner veya aile üyesi olarak kayıtlara geçti.

Avrupa’da yaşayan Türklerin büyük çoğunluğu memlekete dönmeyi, düşünmüyor Avrupa’da yaşayan Türklerin büyük çoğunluğu memlekete dönmeyi, düşünmüyor

Welt gazetesinin haberine göre, eyalet bazında en büyük artış Aşağı Saksonya’da (%12,3; 30.209 vaka), ardından Schleswig-Holstein (%8,8; 9.342) ve Baden-Württemberg (%8,7; 27.841) eyaletlerinde görüldü.

  • Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.

Thüringen, Brandenburg ve Saksonya-Anhalt da ortalamanın üzerinde artış bildirildi. Bavyera (%1,0) ve Hessen (%1,4) en düşük artış oranına sahipken; Bremen, Saarland ve Mecklenburg-Vorpommern’de vakalar geriledi.

Elektronik kelepçe planı
Şansölye Merz’in siyah-kırmızı koalisyonu, suçlulara yönelik GPS’li elektronik kelepçe uygulamasını federal düzeyde düzenlemeyi amaçlıyor. Hessen ve Saksonya eyaletlerinde bu sistem zaten kullanıyor; Aşağı Saksonya da yasayı yakın zamanda meclisten geçirmeyi planlıyor.

Uzman görüşleri
Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Daniela Behrens, “Şiddet özel alan değil; devlet kararlı müdahale etmeli” derken, Hessen İçişleri Bakanı Roman Poseck “Toplum olarak mağdurların damgalanmasını sonlandırmalıyız” ifadesini kullandı. Diakonie ve Caritas temsilcileri ise aile içi şiddeti “ciddiye alınması gereken suç” olarak tanımlayıp, önleyici tedbirler, sığınma evleri ve danışma merkezlerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Destek imkânları
Şiddet mağdurları kadınlar  “Kadına Yönelik Şiddet” hattını 116 016’dan, erkekler ise 0800 123 9900’dan arayarak 7/24 yardım alabiliyor. “Gewaltfrei in die Zukunft” uygulamasıyla da tek dokunuşla gizli polis çağrısı yapmak mümkün.
©Sonhaber.eu