Almanya’da vatandaşları ilgilendiren bir dizi değişiklik önümüzdeki ay yürürlüğe giriyor. Ağustos ayında bazı eğitim alanlarında yönetmelik değişikliği, vergi beyannamesi ve hibrit araçlara verilen devlet desteğinde değişiklikler olacak.

Avrupa’dan Haber sitesinde değişikliklerin detayları şu şekilde:

Bazı sektörlerde asgari ücrete zam
Nakit para taşımacılığı yapan işçiler gibi para ve değerli eşya sektöründe çalışan personel için belirlenen asgari ücret miktarı önümüzdeki ay artıyor. 1 Ağustos itibarıyla bu sektörde asgari ücrete yüzde 3,25 ila 4,7 arasında zam yapılacak. 

Vergi beyannamesi için son tarih 31 Ağustos
Korona nedeniyle geçtiğimiz yıl uzatılan vergi beyannamesi doldurma süresi bu yıl ağustos ayı sonunda sona eriyor. 2021 yılı için bir vergi danışmanı veya dernek yardımıyla vergi beyannamesi dolduranlar 31 ağustos tarihine kadar beyannamesini göndermek zorunda. 2022 yılı için vergi beyannamesi doldurmak zorunda olanlar ise beyannamelerini en geç 31 Temmuz 2024 tarihine kadar göndermek zorunda.

‘Temel çocuk güvenliği’ yasa tasarısı
Almanya’da başvuru ve ödeme işlemlerinin daha az bürokratik hale gelmesi ve daha fazla hak sahibinin hak ettikleri paraya ulaşabilmesi için çocuklara yönelik çeşitli devlet yardımlarının bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Bunun için çalışmalarına devam eden Aile Bakanı Lisa Paus'un tasarının detaylarını ağustos ayı sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

Bazı bölümlerin eğitim sistemlerinde değişiklik
Almanya’da bazı meslekler için eğitim yönetmeliklerinde değişiklikler yapıldı. Buna göre 1 Ağustos’tan itibaren değişikliklerin uygulanacağı bölümler “cam aparat üreticisi, gövde ve araç yapım teknisyeni, plastik ve kauçuk teknolojisi uzmanı (eski adıyla: proses mekaniği - plastik ve kauçuk teknolojisi), medya tasarımcısı (dijital ve baskı) ve vergi memuru eğitimleri olacak. 
Bunun yanında sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini (VR, AR veya zenginleştirilmiş gerçeklik) içeren "Sürükleyici medya tasarımcılığı" eğitimi de kataloğa yeni bir meslek olarak dahil edildi. Böylelikle gençler ve genç yetişkinlerin ikili meslek eğitimi yapabileceği tanınmış dallar 327’ye çıkacak. 

Birçok eyalette yaz tatili sona eriyor
Almanya’nın birçok eyaletinde yeni eğitim ve öğretim yılı Ağustos ayı sonunda başlayacak. Yeni okul dönemi en erken Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde başlıyor. Eyaletteki öğrenciler 7 Ağustos’tan itibaren okula dönecek. Yaz tatilinin en geç bittiği eyalet ise Bavyera. Bu eyaletteki okullar 12 Eylül’de açılacak. 

Hibrit otomobillere verilen devlet sübvansiyonlarında değişiklik
Plug-in hibrit otomobil alanlara verilen devlet desteği, 1 Ağustos itibarıyla sınırlandırılacak. Bu tarihten itibaren devlet desteği sadece minimum 80 km menzile ulaşan otomobiller için ödenecek. Şirket aracı olarak alınacak hibrit araçlar için devlet desteği almak da zorlaşacak. Şirketler araçların kat ettiği mesafenin yarısından fazlasını elektrik enerjisiyle kat ettiğini kanıtlamak zorunda olacak. 

Floresan ve Halojen lambalar satılmayacak
Floresan tüpler ve halojen lambalar, ağustostan itibaren Avrupa Birliği genelinde aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacak. Bu tür lambaların 1 Ağustos’tan itibaren satışı yapılamayacak ancak hazırda floresan lambası olanlar bunları kullanmaya devam edebilecek. 25 Ağustos'tan itibaren tüm flüoresan lambaların (T5 ve T8) üretimi durdurulacak. Halojen lambaların (G4, GY6.35, G9) üretimi ise 1 Eylül'den itibaren durdurulacak. 

Sözü edilen lambalar, az miktarda cıva içerdikleri ve hem çevre hem de insanlar için tehlikeli olabileceğinden dolayı, 15 yılı aşkın süredir elektrikli veya elektronik cihazlarda kullanılmasına izin verilmiyordu. Bu nedenle, 25 Şubat'tan bu yana, AB genelinde fişli kompakt flüoresan lambalar (CFLni) ve halka biçimli flüoresan lambalar (T9) için üretim durdurulmuştu. 

Yeni Bundesliga sezonu başlıyor
Yeni Bundesliga sezonu, 18 Ağustos'ta Werder Bremen - Bayern München maçıyla başlayacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş