Almanya'da 2024 yılından itibaren çocuk pasaportları değişecek. Alman hükümeti, 12 yaş altındaki çocuklar için her yıl yenilenmesi gereken ve bazı ülkelerde ek vize işlemlerine neden olan çocuk pasaportlarını kaldırma kararı aldı. Yeni elektronik pasaport uygulaması 1 Ocak 2024'te başlayacak.

Camia'da yayınlanan habere göre, çocuk pasaportlarının kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısı, SPD, Yeşiller ve FDP'nin oylarıyla Federal Meclis'ten geçti. Bu kararla, 12 yaşına kadar olan çocuklar için elektronik pasaportlar 2024 yılından itibaren kullanıma sunulacak. Bu pasaportlar, daha uzun bir geçerlilik süresine sahip olacak.

Mevcut çocuk pasaportlarında parmak izi kayıtlı bir hafıza çipi bulunmadığı için, ABD ve Avustralya gibi bazı ülkelerde aileler için ek vize işlemleri gerektiriyordu. Yeni uygulamayla, tüm pasaportlar için tek tip bir sistem getirilmiş olacak.

Aileler, yeni elektronik pasaportlar için şimdi başvurabilirler. Mevcut çocuk pasaportları ise süreleri sona erene kadar geçerli olmaya devam edecek. Federal İçişleri Bakanlığı, pasaporttaki fotoğrafın çocuğun güncel görünümünü yansıtmaması durumunda, seyahat sırasında kimlik tespitinde sorun yaşanmaması için yeni pasaport başvurusunda bulunulmasını tavsiye ediyor.

2023 yılının sonuna kadar çocuk pasaportları için 13 Euro ödenecek. Daha sonra, 24 yaş altındaki herkes için altı yıl geçerli pasaport 37,50 Euro, 24 yaş ve üstündekiler için on yıl geçerli pasaport 60 Euro olacak.

Pasaport başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

  • Pasaport başvurusu,
  • Biyometrik pasaport fotoğrafı,
  • Orijinal doğum belgesi veya onaylı fotokopi,
  • Yasal vasi onayı ve ikamet belgesi.

Avrupa Birliği'nde seyahatler için, çocuğun doğumundan itibaren düzenlenen kimlik kartları geçerli olmaya devam edecek. 16 yaş altındaki çocuklar için başvurular, yasal vasi tarafından yapılmalıdır. 24 yaşına kadar olanlar için bu kimlik kartının harcı 22,80 Euro olup, altı yıl geçerlidir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran