Almanya’nın, Aşağı Saksonya eyaletinde meydana gelen cinayet tüm ülkede şok etkisi yarattı. Pazar gününden beri kayıp olan 15 yaşındaki Anastasia’nın cansız bedeni Fredenberg semtindeki bir süpermarketin hemen arkasındaki arazide bulundu.

Almanya basınında yer alan haberlere göre, Anastasia’nın ölümünden 13 ve 14 yaşındaki iki erkek çocuğu tutuklandı. Faillerin Anastasia’yı boğarak öldürdüğü belirtildi.

Salzgitter Cumhuriyet Savcılığı Sözcüsü Hans Christian Wolters konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kurban ve fail olduğu iddia edilen kişiler arasında husumet olduğu söyleniyor. Anastasia ve katil olduğu iddia edilen kişiler birbirini tanıyordu, aynı okula gittiler.” şeklinde açıklama yaptı.

Wolters, kesin bir sonuca varmanın henüz mümkün olmadığını ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Yetkililere göre, henüz cezai ehliyet yaşına gelmemiş olan 13 yaşındaki çocuk hapse atılamıyor, bu nedenle gençlik dairesi davanın müdahili oldu.  14 yaşındaki çocuk ise cinayet şüphesiyle Hamelin Çocuk Kurumu'nda gözaltında tutuluyor ve hakkında 10 yıla kadar hapis cezası isteneceği belirtiliyor.

Belediye gençlik dairesi başkanı Dirk Haerdrich'e göre, her iki çocuk da psikiyatrik olarak muayene edilecek. Gençlik refah dairesi, Çarşamba günü Salzgitter aile mahkemesinde, her iki failin psikiyatri tesisinde gözaltında kalması için acil bir başvuruda bulunmuştu. 

Savcılık sözcüsü Wolters'a göre, suçla ilgili soruşturmanın zaman alacak ve mağdur ile şüphelileri tanıyanların ifadelerine baş vurulacak. Zanlıların cinayetin işlendiği ana kadar ne yaptığının da araştırıldığını belirten Wolters, faillerin cep telefonlarının incelendiğini duyurdu.

Ölüm nedeni oksijen eksikliği
Wolters, otopsi sonuçlarının kızın oksijensiz kalarak boğulduğunu gösterdiğini ancak olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğinin araştırıldığını kaydetti. Zanlı ve maktulün aynı mahalleden geldiği, aynı okula gittikleri ve birbirleriyle temas halinde olduklarının bilindiğini belirten Wolters, 14 yaşındaki gencin Alman, 13 yaşındaki gencin ise hem Alman hem Rus vatandaşlığına sahip olduğunu aktardı.
almanya03-2

almanya04

Foto: Screenshot video

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın