Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor

Geçtiğimiz yıllarda onlarca kişinin ölümüne neden olan “Ne kadar süre nefessiz kalabileceksin”  meydan okuması bir kişinin daha hayatına mal oldu. Almanya’nın Kassel kentinde yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğu, kendini kemerle boğarak öldürdü.

Tiktok’taki “Ne kadar süre nefessiz kalabileceksin” meydan okuması, uyarılara rağmen yıllardır dolaşımda yer alıyor. Adı, “Blackout challenge” (Bilinç kaybı meydan okuması) olan meydan okumada insanlardan evdeki eşyalarla kendilerini bilinçsiz hale gelene kadar boğması isteniyor. Bilinçleri yerine geldikten sonra da adrenalin patlamasını filme almaları teşvik ediliyor.

Cansız bedeni odasında bulundu
Alman basınına yansıyan bilgiye göre aile 27 Nisan günü kızlarını odasında baygın halde buldu. Yapılan ihbarla eve gelen sağlık ekipleri ancak kızın hayatını kaybettiğini tespit edebildi.

Aile, kızın cep telefonunda Bilinç kaybı meydan okumasını işaret eden birkaç video buldu. 13 yaşındaki kızın kendini bir kemerle boğduğu anlaşıldı.

Bu tehlikeli meydan okumaya katılanların yanında genellikle olası bir durumda müdahale edebilecek başka bir kişi bulunurken, kızın odasında yalnız olduğu anlaşıldı.
 
Kassel Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı, kızın ölümünde yabancı bir etken olduğuna dair bir bulgu olmadığı belirtildi.

Bu ilk değil!
Son aylarda dünya çapında birçok kişi sadece bu meydan okumaya katıldığı için hayatını kaybetti. İngiltere'den bir çocuk önce komaya girdi, ardından öldü. Aşağı Saksonya'da, Lingen'de, Mayıs ortasında öğrenciler teneffüs sırasında kendilerini boğdu ama hayatta kalmayı başardı.

TikTok'un sahibi Çinli şirket "ByteDance", meydan okumalar nedeniyle sürekli eleştiriliyor. Şirkete ayrıca, çocukları yeterince korumadığı iddiasıyla suçlamalar yöneltiliyor. AB, Şubat ayında şirkete karşı bir süreç başlattı.

Özellikle çocuklar, tanınmak ve dikkat çekmek için sözde meydan okumalara (yarışmalara) katılıyor. Ancak "Blackout", "Chroming" veya "Hot Chip" gibi meydan okumalar dünya çapında onlarca çocuğun bu yarışmaların bedelini hayatları ile ödediklerine yol açıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş