Kamernet'in yılın ilk çeyreğine ilişkin verilerine göre; öğrenci odaları fiyatlarında Haarlem, metrekare başına 51 euro ile en pahalı şehir. Amsterdam ortalama 48 euro ile ikinci sırada yer alıyor. Fiyatların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttığı belirtiliyor.

Açıklanan öğrenci odası fiyatlarına göre Wageningen, Enschede ve Leeuwarden'de fiyatlar metrekare başına en fazla 25 euro ile diğer şehirlere göre daha uygun.

Aylık oda kiraları açısından Amsterdam, ortalama 951 euro ile en pahalı şehir. Utrecht ve Den Haag ise sırasıyla 800 ve 745 euro ile başkenti takip ediyor.

Odaların pahalı olmasının başlıca nedeni, talebin arzdan çok daha fazla olması. Her oda için ortalama yirmi kişi başvuruyor, geçen yıl bu sayı on sekizdi.

Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı

Tüm Hollanda genelinde daire kiraları geçen yıla göre yüzde 2 artış oldu. Amsterdam, aylık ortalama 2.056 euro ile ilk sırada yer aldı. Haarlem, 1.740 euro ile ikinci sırada. 

Kamernet CEO'su Djordy Seelmann, artan fiyatlarla başa çıkmak için daha fazla oda ve daire inşa edilmesi gerektiğini ve mevcut hükümet politikasının bu konuda yetersiz kaldığını belirtti. Seelmann "Mevcut alanların, örneğin ofis binalarının veya boş yapıların konut alanlarına dönüştürülmesi, arzı artıran ve uzun vadede erişilebilirliği iyileştiren anlamlı bir stratejidir." dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş