Mayıs ayı, Almanya'daki birçok insan için sonuçlar doğuracak çok sayıda küçük ve büyük değişiklik ve yeni düzenleme getirecek. Buna, diğer şeylerin yanı sıra, uçak yolculuğu, bazı sektördeki asgari ücret ve emeklilik de dahil.

İşte Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler…

Kimler 1 Mayısta emekli olabilir?
1 Mayıs itibariyle belirli doğum tarihine sahip vatandaşlar kesintili veya kesintisiz olarak emekli olma hakkına sahip oluyor. 
Standart yaşlılık emekliliği: 2 Nisan 1958 ile 1 Mayıs 1958 arasında doğanlar, 66 yaşını tamamlayarak - kesinti olmadan emekli olabilir.
Uzun süre sigortalı olanlar için yaşlılık emekliliği (35 yıl bekleme süresi): 2 Nisan 1961 ile 1 Mayıs 1961 arasında doğanlar - %12,6 kesinti ile emekli olabilir.
Özellikle uzun süre sigortalı olanlar için yaşlılık emekliliği (45 yıl bekleme süresi): 2 Ocak ile 1 Mayıs 1960 arasında doğan kişiler, 64 yaşını ve iki takvim ayını tamamlayarak bu yaşlılık emekliliğini talep edebilir - kesinti olmadan.
Engelli bireyler için yaşlılık emekliliği: 2 Ağustos 1962 ile 1 Eylül 1962 arasında doğanlar - %10,8 kesinti ile emekli olabilir.

Uçak bilet vergisine zam
Özellikle yurtdışında geçirilen tatiller için tercih edilen uçak yolculukları biletlere uygulanan vergi miktarının artması ile daha pahalı hale gelebilir. 1 Mayıs 2024'te havacılık vergisi yüzde 20'ye varan oranda zam yapılacak. Havayolları ek ücretleri ödemek zorunda ancak uçuş vergisini yolculara yansıtabilirler.

Mesafeye göre ayarlanan vergiler yolcu başına aşağıdaki şekilde değişiklik gösterecek:
Mesafe sınıfı I (Avrupa): 12,73 euro’dan 15,53 euro’ya çıkacak.
Mesafe sınıfı II (orta mesafe, örneğin Kuzey Afrika veya Orta Doğu): 32,25 euro’dan 38,72 euro’ya çıkacak.
Mesafe sınıfı III (uzun mesafe, örneğin Kuzey ve Güney Amerika): 58,06 euro’dan 70,83 euro’ya çıkacak.

Bakım sektöründe asgari ücret artıyor
Geriatri (yaşlı bakımı) sektöründe çalışanların maaşlarına zam yapılacak. Bu sektörde çalışan vasıfsız işçilerin asgari saat ücreti 14,15 euro’dan 15,50 euro’ya çıkacak. Nitelikli hemşire asistanları için asgari ücret 15,25'ten 16,50 euroya, hemşire asistanlarına ödenen saat ücreti ise 18,25'ten 19,50 euroya yükselecek. Geriatri bakımında çalışanlar için tatil günleri artırılacak.

Deutsche Bahn uygulaması sonlanıyor
Daha önce DB Streckenagent akıllı telefon uygulaması 2 Mayıs itibariyle sonlanıyor. Bu uygulamanın yerini DB Navigator uygulaması alacak. Deutsche Bahn konu ile ilgili "Eğer DB Navigator ve Streckenagent uygulamalarını yüklediyseniz, 2 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Streckenagent uygulamasını Regio Guide uygulaması ile değiştirebilirsiniz. Bu seçenekler, 2 Mayıs'tan itibaren Streckenagent'ı aktive ettiğinizde otomatik olarak size sunulacaktır," açıklamasını yaptı.

Benzin istasyonlarında yeni biyodizel
Almanya iklim nötr olmak istiyor. Yeni ve daha çevre dostu dizel yakıtların bu konuda yardımcı olacağı düşünülüyor. İlkbaharda birkaç yeni alternatif yakıtın benzin istasyonlarına sunulması planlanıyor. İlk seçeneklerin Mayıs ayında resmi olarak kullanıma sunulması bekleniyor. Ancak kesin bir tarih henüz açıklanmadı. Sadece araç sahiplerine, araçlarının XLT, HVO veya B10 gibi yeni yakıtları destekleyip desteklemediğini öğrenmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

İsviçre ve Almanya arasında trafik ihlali konusunda anlaşma
Almanya ve İsviçre arasında trafik ihlalleri konusunda anlaşmaya varıldı. 1 mayıs itibariyle yüksek miktarlardaki trafik cezaları da dahil olmak üzere, İsviçre'de hız yapmanın veya hatalı park nedeniyle ceza almanın bedeli artık Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından tahsil edilecek. Aynı şekilde Almanya’da ceza alan İsviçre vatandaşlarının cezaları da kendi ülkelerinde tahsil edilecek.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.