Almanya’nın Saksonya Anhalt Eyaleti'nde ikamet eden 50 yaşındaki Thomas Heller, ebay web sitesi üzerinden satın aldığı mutfak dolabının içinde 150 bin euro buldu.

Heller basına yaptığı açıklamada, satın aldığı mutfak dolabını monte ederken, dolabın içinde zarflar halinde bir kutu içine saklanmış parayı bulduğunu dile getirdi.

İnternetten dolabı 240 euroya satın aldığı belirten Heller, bulduğu parayı polise teslim etti. 

Polis başlatılan araştırmada, dolabın eski sahiplerinin yaşlı bir çift olduğunu ortaya çıkarttı. Kocası vefat eden 91 yaşındaki kadının huzurevinde kaldığı ve evin tasfiyesinde dolapların satıldığı ortaya çıktı.

Alman kanunlarına göre 10 euronun üzerinde bir miktar para bulunduğunda bunu yetkililere bildirmeniz gerekmekte. Bulunan 150 bin euronun yüzde 3’lük bir payı (4500 euro) dolap içinde bulduğu parayı düzgün bir şekilde polise bildirdiği için Thomas Heller’e verileceği belirtiliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın