İki ana gruba ayrılan yürüyüşe 38 bin kişinin geldiği aktarıldı.

Polisin sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle bir grubu dağıtmak istediği eylemde kimi göstericilerin taş ve şişe fırlatması üzerine 200 kişi gözaltına alındı.

30 bin kişi ise barışçıl bir şekilde toplandı; aralarında ABD'nin eski başkanı olan John F Kennedy'nin yeğeninin de olduğu konuşmacıları dinledi.

Berlin polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Maalesef başka bir seçeneğimiz kalmadı. Şimdiye kadar aldığımız önlemler koşullarla uyum sağlamadı" dedi.

'İnsan hakları ve özgürlüklerine aykırı'

Cumartesi günü düzenlenen gösteriye yasak getirilmiş; ancak mahkeme bu yasağı kaldırmıştı.

Almanya İçişleri Bakanı Andreas Geisel, şiddetin meydana gelmesinden ötürü üzgün olduğunu, ancak bu sonucun beklendiğini belirtti.

Geisel, Rusya Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi gerçekleştirenlerin aşırı sağcılar olduğunu ve bu sırada yedi polis memurunun yaralandığını aktardı.

Almanya'da en son olarak perşembe günü maske takmayanlara 50 eurodan başlayan cezaların getirilmesine karar verilmişti.

Almanya, Avrupa'nın diğer birçok ülkesinde görülen koronavirüs vaka sayısına henüz ulaşmasa da son günlerde vaka sayısında tekrar artış yaşanıyor.

Yeni vakaların sayısı nisan ayında görülen zirve rakamlara ulaşmak üzere.

Almanya'da şimdiye adar 242 bin vaka ve 9.297 ölüm kaydedildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!