Almanya Ulaştırma Bakanlığı'nda görev yapan bazı çalışanların 1,5 milyon euro'luk yolsuzluğa karıştıkları iddia edildi. FDP'li Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'e bağlı çalışanlardan birinin, lobici bir arkadaşına fon başvurusunda yardım ettiği ve bu arkadaşını kayırdığı öne sürüldü.

Bakanlık tarafından reddedilen iddialara göre, bir daire başkanı tatilde olduğu lobici arkadaşına milyonlarca euro değerindeki bir sözleşmenin onaylanmasında yardımcı oldu. 

Bakan Wissing, kurum içi inceleme sonrası iddiaları sert bir dille reddetmişti, ancak yeni bir araştırma ilk kayırma şüphesinin doğru olabileceğini gösterdi.

Basında çıkan haberlere göre; Alman Hidrojen ve Yakıt Pili Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Werner Diwald, 18 Nisan 2021'de Ulaştırma Bakanlığı Politika Dairesi Başkanı Klaus Bonhoff'a finansman başvurusu hakkında e-posta gönderdi. Bonhoff da bu talebi hemen ertesi gün daire başkanına iletti.

İkili arasındaki geçtiği öne sürülen yazışma ise şu şekilde:
Werner Diwald:"Merhaba Klaus, örnek olarak ilk sayfalarında taşımacılığa uyarladığım finansman başvurumuz ektedir. Yaklaşan seçimler göz önünde bulundurulduğunda, bu yasama dönemi sona ermeden önce bir finansman kararı alınması kesinlikle iyi olacaktır."
Klaus Bonhoff: "Tartışıldığı gibi - BMU ile aynı şekilde ağ oluşturma ve iletişimi teşvik edebilir miyiz? HG Klaus"

Açıklanan yeni bilgilere göre; Bonhoff, 2021 yılı kasım ayında arkadaşının fon başvuru sürecine bir kez daha müdahale ederek arkadaşından gelen notu Daire başkanına "Bunun için plan nedir? HG Klaus" ifadesi ile gönderdi.

Der Spiegel'e göre, bölüm başkanı "Sevgili Klaus, plan bu yıl onaylanacak" cevabını verdi ve aralık ayında da plan onaylandı.

Diwald ve derneğinin bu süreçte yaklaşık 1,5 milyon euro fon aldığı ve Bakan Wissing'in Devlet Sekreteri Stefan Schnorr'un kamuoyunu yeterince bilgilendirmediği iddia edilen haberlerde hazırlanan yeni raporun parlamentoya iletildiği aktarıldı.

Almanya'da Rewe tavuk şnitzelleri, Lidl sandviç ekmeklerini geri çağırdı Almanya'da Rewe tavuk şnitzelleri, Lidl sandviç ekmeklerini geri çağırdı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.