Alman Parlamentosu, koalisyon hükümetinin ulaşım masraflarına destek amacıyla gündeme getirdiği “3 ay boyunca, ayda 9 euroya limitsiz toplu taşıma” teklifine onay verdi.

Hükümet bu sayede hızlı şekilde artan akaryakıt fiyatlarına karşı vatandaşlara destek verecek.

Aylık 9 euroya alınacak toplu taşıma kartları haziran, temmuz ve ağustos aylarında geçerli olacak ve tüm ülkede limitsiz olarak kullanılabilecek.

Önümüzdeki hafta biletlerin satışına başlanacak ve hem Alman vatandaşları hem de turistler bu olanaktan faydalanabilecek. 

Her hangi bir toplu taşıma şirketinden alınabilen ve tüm Almanya’da geçerli olan biletler metro, otobüs, tramvay ile bazı tren seferlerinde kullanılabilecek. Bu biletler sadece şehirler arası ve hızlı tren seferlerinde kullanılamayacak.

Daha önceden yıllık veya aylık ulaşım abonmanına sahip olanlar da 9 euroluk biletlerden faydalanabilecek. Bu aboneler için ilgili toplu ulaşım şirketi tarafından, haziran, temmuz ve ağustos aylarındaki abonman ücretleri 9 euro olarak hesaplanacak.

Dokuz euroluk bilet, Alman hükümetinin yüksek enerji fiyatlarını bir şekilde telafi etmeye yönelik aldığı önlem paketinin bir parçası. Hükümet bunun yanı sıra akaryakıt üzerindeki KDV miktarını geçici olarak düşürecek ve çalışan vatandaşlara bir defaya mahsus 300 euro'luk ek enerji ek yardımı yapacak.

Foto: Sebastiaan Stam - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın