Almanya’da grevlerin sonu gelmiyor. Son olarak ülkenin en büyük sendikalarından biri olan Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası Ver.di, önümüzdeki hafta ülke genelinde otobüs, tramvay ve metro hizmetlerindeki personelin üç günlük grev hazırlığında olduğunu açıkladı. 

Açıklamada; 26 Şubat 2024 Pazartesi'den 2 Mart 2024 Cumartesi'ye kadar ülke çapında yerel toplu taşıma araçlarında grev dalgaları yaşanacağı belirtildi. Eyaletlerde bu dönem boyunca farklı günlerde, özellikle tüm gün ve ağırlıklı olarak birkaç gün boyunca greve gidilecek. Grevin tüm ülke genelinde en yoğun olarak yaşanacağı gün ise 1 Mart Cuma günü olacak. 

Berlin'in toplu taşıma ağını işleten BVG'den yapılan bir açıklamada da Pazartesi günü yapılacak uyarı grevi nedeniyle şehirdeki otobüs ve tren seferlerinin iptal edileceği belirtildi. Seferler Pazartesi sabaha karşı 03:00'ten öğleden sonra 14:00'e kadar sürecek. Başkentteki grevde hangi hatların etkileneceği henüz netlik kazanmadı.

Ver.di'nin başkan yardımcısı Christine Behle, grev ile ilgili yaptığı açıklamada, "Müzakerelere nihayet hareket kazandırmak için işverenlere yeniden baskı yapılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ver.di vatandaşların, grev günlerinde alternatif ulaşım yöntemleri aramaları ve mümkünse evden çalışma seçeneğini değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ver.di tarafından “Ana grev günü” olarak ilan edilen 1 mart gününde aynı zamanda Fridays for Future (FFF) iklim aktivistlkerinin de bir eylemi olacak. 

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

Toplu taşıma çalışanlarının isteği
Sendika, tam maaş istemiyle, günlük düzenli çalışma saatlerinin yarım saat azaltılmasını ve tam haftalık çalışma saatlerinin 35 saate sabitlenmesini talep ediyor. 

Sendikanın talepleri arasında ayrıca daha iyi hizmet planlaması, daha fazla mola ve dinlenme süreleri ile yaşam maliyetlerinin artışına oranla ek maaşların ayarlanmasını istiyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Ver.di arşiv

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.