Almanya hükûmeti, İklim dostu yeni binalar için hem şahıslar hem de konut şirketlerine yönelik olarak yeni destek paketini açıkladı. Ev alacak kişiler 150 bin euroya kadar, evini daha verimli hale getirecekler ise 6.250 euro'ya destek alabilecek.

SPD'li Federal İmar Bakanı Klara Geywitz, bu hafta Salı günü (20.02.2024) başlayan destek programı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni destek programına göre, iklim dostu ve enerji verimliliği yüksek, iyi yalıtımlı EH 40 olarak adlandırılan evler inşa edenlere, yüzde 2,1 faiz oranıyla kredi imkânı sunulacak. Başvurular KFW kalkınma bankası aracılığıyla yapılacak. 

EH40 standardına uyan herkes KfW Bank aracılığıyla düşük faiz oranında maksimum 100.000 euro ile 150.000 euro arasında kredi alabilecek.

Federal İmar Bakanı Geywitz, geçen sene bu program aracılığıyla 47 bin evin desteklendiğini belirtti. Bakan destek programı için bu yıl 170 milyar euro bütçe ayrıldığını aktardı.

Program, yeni inşaatların yanı sıra ev yenilemeleri için de geçerli olup, örneğin, bir küvetin duşa dönüştürülmesi durumunda 2 bin 500 avro destek sağlanabiliyor. Eski ev alımları ve iş yeri binalarının konuta dönüştürülmesi gibi durumlar için de destek programları mevcut. 

Yeni bina enerji yasasına göre, yıllık 40 bin euro altında geliri olan haneler ısıtma sistemlerini değiştirmeleri halinde, 30 bin euroluk yatırım maliyetinin yüzde 70'ini (yani en fazla 21 bin euro) destek alabilecekler. 

Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı

Destek kapsamında evlerin tadilatı için de mali destek almak mümkün olacak. Örneğin kapı eşiklerinin kaldırılması veya banyoların dönüştürülmesi gibi önlemler için alınacak destek miktarı yapılacak işe göre değişmekte. Bir evin tamamen yenilenmesi için 6.250 euro'ya kadar yenileme desteği verilecek.

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için Federal Hükümete ait www.bmwsb.bund.de veya www.sparkasse.de sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.