Avusturya’da bulunan ve Alman vatandaşı Gundula ile nişanlı olan Hamza, hayatının en güzel gününde kabusu yaşadı. Nikah masasında oturan çiftin yanına gelen polisler, damadı gözaltına aldı ve sınır dışı etmek için götürdü.

Alman Bild gazetesindeki habere göre nikah esnasında salonu 12 polis girdi. Polisler 27 yaşındaki Türk vatandaşı Hamza ile 40 yaşındaki Alman vatandaşı nişanlısı Gundula’nın yanına gelerek damadı ülkede kaçak kaldığını söyledi ve nikâh masasından kaldırdı.

Gazetenin çiftin yakınlarından elde ettiği görüntülere göre, bir polis memuru çifte “Tutuklandınız, saat şu anda 8.52. Bize eşlik etmelisiniz." şeklinde söylüyor. O sırada Hamza dehşete kapılıyor, gelin ise "Evlenmek benim hakkım." diyerek ağlıyor. Bunun üzerine bir memur sert bir şekilde araya giriyor ve "... ama bugün değil!" şeklinde konuşuyor.

Hamza Gundula

Gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere merkezde tutulan Hamza’nın Salı günü uçakla Türkiye’ye gönderildiği belirtildi. Hamza’nın avukatı Avusturya’nın bu hareketinin yasa dışı olduğunu savundu.

Aynı restoranda çalışırken tanıştılar
Bild’e konuşan Alman gelin Gundula, Hamza ile yaklaşık bir buçuk yıl önce aynı restoranda çalışırken tanıştıklarını ifade etti. Gundula Hamza’nın ahcılık yaptığını kendisinin de psikoloji öğrencisi olduğunu ve o dönemde yarı zamanlı restoranda çalıştığını kaydetti.

Olay anı ile ilgili gazeteye açıklamalarda bulunan Gundula,  " Kayıt memuru düğün sırasında bir şey almak istediği için dışarı çıktı. Ed Sheeran'ın "Perfect" şarkısı çalarken aniden yaklaşık on iki adam içeri girdi; bunlar Federal Ofis'ten yetkililerdi. Bizi işte veya evde yakalamak ve böylece bu travmatik deneyimi yaşamamızı engellemek için binlerce fırsatları vardı." dedi.

Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi'ne (BFA) göre, düğün töreni Hamza’yı tutuklamak için tek olasılıktı. 
Basında çıkan haberlere göre Hamza 2022 yılı Mart ayında Avusturya’ya iltica başvurusunda bulundu. En son 2023 yılı Aralık ayında Hamza’nın başvurusu reddedildi.

İsviçre, Beypazarı sodalarının satışını 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasakladı İsviçre, Beypazarı sodalarının satışını 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasakladı

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screensot - Bild

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.