Hollanda Ligi'nde takım kaptanları, Türkiye ve Suriye'deki depremde hayatını kaybedenler için iki ülkenin bayrağının yer aldığı pazubentle sahaya çıktı. Ancak Ajax'ın kaptanı Dusan Tadic, bu bandı takmadı. Ajax kulübünün ve futbolcunun bu kararı tepki çekti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler, ülkemizde ve Suriye'de büyük acılar yaşattı. Spor dünyası da bu depremde ağır kayıplar verdi.

Yardım kampanyalarına Avrupa'nın en önemli ligleri destek verirken, maçlardan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması kararı alındı. İngiltere, İspanya gibi önemli liglerde maçlara özel bantlarla çıkıldı.

Maçlardan önce saygı duruşunda bulunulması kararını alan ilk ülke Hollanda olmuştu. Hollanda'da takım kaptanları, sahaya Türkiye ve Suriye bayraklarının yer aldığı pazubentler ile çıktı. Ancak Ajax'ın kaptanı Dusan Tadic, RKC Waalwijk ile oynadıkları maça üç tane 'X' işareti bulunan bir pazunbent ile sahada görüldü.

Sırp futbolcu Tadic'in depremzedeler için hazırlanan bant ile sahaya çıkmaması Hollanda'da tartışma konusu oldu. Galatasaray'ın eski futbolcusu Hollandalı Sneijder ise bu kararı Tadic'in değil, kulübün aldığını duyurdu. Türk futbolseverler Ajax'ın bu hareketine sosyal medyada büyük tepki gösterdi.

Pazubandı takmamıştı! Dusan Tadic'ten açıklama geldi

Bu hafta oynanan Hollanda Eredivisie maçlarında kaptanlar, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen deprem için pazuband takmıştı.

Pazubendi takmayan tek kaptan Ajax'lı Dusan Tadic oldu. Tadic'in bu hareketi büyük bir tepkiye neden oldu ve bu tepkilerden dolayı Tadic, sosyal medya hesaplarından "Türkiye ve Suriye depremleri beni derinden sarstı. Düşüncelerim bu trajidide yakınlaını kaybeden insanlar ve her şekilde etkilenen herkesle" şeklinde paylaşım yaptı.

Kaynak: haberler.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.