Avrupa Dışişleri Bakanları'nın Ortadoğu durumunu ele aldığı toplantı pazartesi günü gerçekleşti. Toplantının yapıldığı sırada Schuman Meydanı'nda toplanan yaklaşık dört yüz kişi Gazze Şeridi'nde "derhal ve kalıcı bir ateşkes" için eylem yaptı.

Protestocular, İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik eylemlerine son vermesi ve bölgede insani yardımın sağlanması için Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun somut adımlar atmasını talep etti.

Schaarbeek'te gece alkol satışı yasağı getirildi Schaarbeek'te gece alkol satışı yasağı getirildi

Gösteride konuşan organizatörler, İsrail'e karşı alınacak ekonomik ve diplomatik yaptırımların yanı sıra, Avrupa tarafından BM Filistinli Mülteciler için Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) sağlanan desteğin artırılmasının önemine vurgu yaptı.

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerle ilgili tüm ticari faaliyetlerin yasaklanmasını talep eden konuşmacılar, bu konuda Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Uluslararası Adalet Divanı'nda hukuki adımların atılması gerektiğini belirtti.

Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Dışişleri Bakanları toplantısında da Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çağrı yapıldı. Toplantı sonrasında Avrupa'nın dış politika yüksek temsilcisi Josep Borrell, 27 üye ülkeden 26'sının bu çağrıya destek verdiğini açıkladı. Borrell sadece Macaristan'ın metni imzalamayı reddettiğini vurguladı.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.