BELÇİKA

Action, Almanya, Belçika ve Hollanda’da kanserojen mutfak gereçlerini geri çağırdı

Action mağazasında satılan mutfak gereçleri, içerisinde fazla miktarda kanserojen madde bulunduğu gerekçesiyle geri çağrıldı.

Abone Ol

Perakende zinciri Action, yapılan testlerde içerisinde izin verilen miktarın çok üstünde Primer aromatik amin (PAA) bulunduğu tespit edilen mutfak gereçlerini geri çağırdığını açıkladı. Geri çağırma işlemi Hollanda, Belçika ve Almanya’da başlatıldı.

Arovo BV tarafından yapılan açıklamada 3 parçadan oluşan "Masterchef Mutfak Gereçleri” setinin 2024 Ocak ayından itibaren Action mağazalarında satışta olduğu, daha önce bu ürünlerden satın alan müşterilerin ürünü kullanmayı derhal bırakmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Primer Aromatik Aminler (PAA), gıdalarla temas eden ambalajlarla gıdalara geçebilen ve muhtemel kanserojen maddelerdir.

Geri çağrılan ürünler:
Ürün ismi:
Masterchef Keukengerei-set 3-delig - Kunststof
EAN- kodu: 8720791437046
Action ürün numarası: 3203099
Parti numarası: 2023-10207

Söz konusu mutfak gereçlerini daha önceden satın alan müşterilerin ürünü herhangi bir Action mağazasına götürerek, satın alım bedelinin iadesini talep edebileceği belirtildi. İade bedeli için satın alım fişine gerek bulunmamakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol