Geçtiğimiz yıl 6 Şubat günü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde 53 bin 237 kişi yaşamını yitirdi, 107 bin 213 kişi yaralandı. Binlerce kişi evsiz kaldı. Depremin yıldönümünde hayatını kaybedenler Türkiye ve yurtdışında dualarla anıldı.

6 Şubat depreminin ardından
6 Şubat 2023 tarihinde gece yarısı meydana gelen korkunç depremin ardından çıkan bilanço yaşlananların ne kadar büyük bir felaket olduğunu da gözler önüne seriyor. 

Rutte, NATO adaylığına destek için Erdoğan ile görüşmeye gidiyor Rutte, NATO adaylığına destek için Erdoğan ile görüşmeye gidiyor

120 bin kilometre karelik alanda 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği depremler 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ile mahallede ağır yıkımlara yol açtı.

Depremden sonra hayatta kalanlar için tüm kamu kuruluşları, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin seferber oldu. Bölgeye su, gıda, ilaç ve giyecek başta olmak üzere tüm yaşam malzemeleri gönderildi.

Başlatılan arama kurtarma çalışmalarına 93 ülkeden gelen ekipler de dahil oldu. Depremlerde yıkılan 38 bin 901 binada arama, yaşam olduğu belirlenen 26 bin binada arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirildi.

Bölgede müdahale çalışmaları kapsamında 11 bin 488’i uluslararası, 35 bin 250’si arama kurtarma, 142 bini güvenlik personeli olmak üzere toplam 650 bin personel görev yaptı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.