Anma töreninde  Ahmet Benler'in anıtına çiçek bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu. Törene T.C. Lahey büyükelçisi Şaban Dişli ve Azerbaycan Büyükelçiliği Müşteşarı Vusal İbrahimov da katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Büyükelçi Dişli, şunları dile getirdi;

"Kıymetli mesai arkadaşlarım, Merhum Büyükelçilerimizden Özdemir Benler’in oğlu Ahmet Benler’in ASALA terör örgütü tarafından şehit edilişinin yıldönümünde şehidimizin aziz hatırasına saygımızı yinelemek üzere toplanmış bulunuyoruz.

42 yıl önce bugün Lahey’de, üzerinde bulunduğumuz caddenin hemen başında, milletimiz değerli bir evladını vahşi bir saldırıya kurban verdi. 

Ahmet Benler, sabah okuluna gitmek üzere arabasıyla kırmızı ışıkta beklerken, JCAG ve ASALA terör örgütlerinin saldırısı sonucunda henüz 27 yaşındayken şehit oldu. 

Ahmet Benler, önemli okullardan mezun olmuş, mesleğinde çok başarılı bir elektrik yüksek mühendisiydi ve şehit edildiği sırada Delft Teknik Üniversitesi’nde doktora öğrencisiydi. 

Maalesef Ahmet Benler bizden kopartılan tek canımız da değil. ASALA terör örgütü, 1973 yılından itibaren 10 yılı aşkın süreyle dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği terör eylemleriyle Devletimizin diplomatlarını hedef almış, bu saldırılarda masum ve savunmasız 42 mensubumuz ve aile üyesi şehit düşmüştür. 

Aradan geçen bunca yıla rağmen, bu çarpıtılmış tarih anlayışından beslenen nefretin halen korunuyor olduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. Bu anlayışla, çeşitli gruplar tarafından zaman zaman ülkemize ve vatandaşlarımıza karşı yöneltilen nefret kampanyalarına karşı mücadele etmeye devam ediyoruz.

Bu vesileyle şehit olan tüm diplomatlarımızı ve aile bireylerini saygı ve rahmetle anıyorum. 

Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Dişli konuşmasını Azerbaycan Büyükelçiliği Müşteşarı Vusal İbrahimov'a  ayrıca teşekkür ederek bitirdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haber: Sedat Tapan