Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurt dışında yaşayan ve tarih alanına ilgi duyan genç vatandaşlara yönelik “Tarih Akademisi” programı düzenliyor. 

Türkiye’deki tarihi mekanları yerinde keşfetmeye imkan tanıyan programa başvurular ise 1 Nisan 2022 tarihine kadar sürüyor. 
 
Tarih alanına ilgi duyan lisans- lisansüstü eğitim gören öğrencilerin başvurabileceği program 25 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde; İstanbul, Bursa, Bilecik ve Ankara şehirlerinde yapılacak. 

Tarih Akademisi’nde genç vatandaşlar, tarihi mekânları yerinde gezip görme imkanı elde ederken bu mekânların tarihi ve geçmişteki önemi hakkında da seminerler dinleyecek. 

İstanbul’da başlayacak olan program buradaki seminer ve gezilerin ardından Bursa ve Bilecik şehirleri ile devam edecek. Program, Ankara’da son bulacak.
 
Kimler başvurabilir? 

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşı, mavi kart sahibi (lisans, yüksek lisans, doktora) ile yeni mezunlar programa kabul edilecek. 

Başvuru sahiplerinin doğum tarihinin 01.01.1986 tarihinden sonra olması gerekiyor. Başvurular 1 Nisan 2022 tarihine kadar obys.ytb.gov.tr adresinden alınacak. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın