TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Zafer Sırakaya’nın yurt dışındaki vatandaşlarımızı ilgilendiren, Avukat ve Değerleme uzmanlarının Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi - TAKPAS'a erişimi hakkında düzenleme yapıldığını açıkladı.

Sırakaya  açıklamasında, sistemin devreye girdiğini şu şekilde açıkladı: “Yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bilgilerini güvence altına almak adına Tapu, Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS)’ne avukat ve değerleme uzmanlarının erişiminin belli şartlara bağlanmasıyla ilgili yönetmelik Resmî Gazete'de yayınlandı.”

Sırakaya yeni sistem değişikliğini açıkladığı konuşmasında  “Sözümüzü tuttuk. Verileriniz artık daha güvende.” dedi.

Avukatlar ve değerleme uzmanları için kolaylık
Artık avukatlar müvekkillerinin haklarını savunmak için TAKPAS'a yazılı bir belgeyle erişim sağlayabilecek. 

Bu sayede müvekkillerinin çek, senet alacak belgesi, kira kontratı, icra takip yazısı gibi belgelerin tarih ve sayısını TAKPAS’a yükleyen avukatlar, girişini elektronik imza ile imzaladıktan sonra ilgili verilere ulaşabilecek.

Sistemde yapılan değişikliklerde bir diğer önemli düzenleme de değerlendirme uzmanları için geldi.

Yeni Genelgeyle değerleme uzmanları bundan sonra taşınmaz sahibinden yetki veya onay aldıktan sonra, TAKPAS’a erişim sağlayabilecek.

Resmî Gazete'nin 8 Haziran 2022 Tarihli ve 31860 Sayılı baskısında yayımlanan "Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik" için tıklayınız

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın