Bir kaç yıl arayla Hollanda’da Türkiye’ye yönelik turizm hizmeti veren seyahat acenteleri türemekte ve vatandaşları dolandırıp ortadan yok olmaktadırlar. Ekonomik kriz dönemlerinde sıkça görülen dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi..

Sonhaber İnternet haber sitesinde Yavuz Nufel imzalı haber aynen şöyle;
Ucuz uçak tatil hayallerini bitirdi
“Ucuz tatil vaadi ile yüzlerce yolcuyu dolandıran ZonFly adlı bir seyahat acentesinden uçak bileti ve tatil satın alan bilerce vatandaş yine mağdur oldu..
Ucuz tatil vaadi ile yüzlerce yolcuyu kandıran ZonFly mağdurları beklenenin de çok üstünde olduğu tahmin ediliyor.”

Şarkılarda ki nakaratlar gibi iki üç yılda bir vatandaşlarımızı dolandıran bu tür seyahat acentelerinde ucuz diye uçak bileti satın alan vatandaşlara aklım ermiyor!

Çok çabuk unutan bir toplum olarak ve de gerekli araştırmaları yapmadan internet sitelerinden bu kadar yüksek meblağlar ödeyerek bilet satın almakla hangi akla hizmet ediyoruz.

Türkiye’ye uçak bileti satan onlarca seyahat acentesi içinden gidip de dolandırıcıyı bulmak epey maharet isteyen bir iş...

Atalarımızın güzel deyişleri vardır..İşte bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum..
“ Ucuz etin yahnisi yavan olur” veya “ Ucuz mal alacak kadar zengin değilim”
“ Pahalıdır vardır bir hikmeti , Ucuzdur vardır bir illeti”


Bir kaç yıl sonra yine insanlarımızı bu şekilde dolandıranlar çıkacaktır..

Ahlarla vahlarla bu işler olmuyor!

Hollanda’da tüketiciyi koruyan kurum ve kuruluşlar vardır..Mutlaka alış verişlerimizi yaparken bu kurumlardan tardım alabiliriz..

Turizm alanında ANVR (Hollanda Seyahat Acenteleri Birliği) ve SGR (Seyahat Garanti Fonu) adlı kurumlar tüketici hakları ile ilgili kurumlardır. Uçak bileti veya tatil satın alırken mutlaka bu kurumlardan yardım talep edebilirsiniz. Veya en yakın seyahat acentenizden bilgi edinmeniz mümkün iken neden böyle dolandırıcı internet sitelerinden uçak bileti veya tatil satın alma yolunu seçersiniz? Seçerseniz sonuçlarına katlanırsınız..

Yıllarca hep yazıldı çizildi bu konu hakkında gerek yazılı medya gerekse görsel medya aracılığı ile gerekli uyarılar yapıldı..Ama çok az okuyan bir toplum olduğumuzdan başımıza bu tür tatsız olaylar gelebilmektedir..

Bence insan bir kez aldanmalıdır!

Kamil KOPUZ

[email protected]