TOV Başkanı Ömer Soner yaptığı açıklamada, Endonezya'da yaşanan afete sessiz kalamayacaklarını söyledi ve Kahvaltı’dan elde edilen gelirin tamamını Türk Kızılay Derneği aracılığı ile Endonezya’daki depremzedelere ulaştıracağı belirtildi.

TOV tarafından Utrecht’te düzenlenen kahvaltılı toplantıya Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan ve eşi, IHHNL İnsani Yardım Kuruluşu yönetiminden Hüseyin Gündüz ile Yasin Küçük , Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Utrecht Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Emin Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kahvaltıya katılan misafirlerini kapıda karşılayan Ütrecht Türk İşadamları Derneği Başkanı Ömer Soner yaptığı açıklamada: ’’ Endonezya'da yaşanan afete sessiz kalamayacaklarını ve kahvaltı’dan elde edilen gelirin tamamını Türk Kızılay Derneği aracılığı ile Endonezya’daki depremzedelere ulaştıracağız. Endonezya'nın Sulawesi eyaletinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami nedeniyle bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, onların acılarını el birliğiyle hafifletmek, yaralarını sarmak, acil ihtiyaçlarını gidermek ve hızla normal hayatlarına dönmelerini sağlamak amacıyla bu kahvaltılı toplantıda biraraya geldik. Bu anlamlı programda bizleri yalnız bırakmayan tüm hayırsevere teşekkür ederiz.” dedi.

Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Utrecht Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Emin Eroğlu, IHHNL İnsani Yardım Kuruluiundan Hüseyin Gündüz, Yasin Küçük ve Üutecht Türk İşadamları Derneği Sekreteri Nezahat Yıldırım kısa birer selamlama konuşması yaparak dayanışmanın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: amsterdampostasi