Geçtiğimiz haftalarda Apeldoorn şehrine gelen 400 mülteci için kıyafet başta olmak üzere çeşitli ihtşyaçlarını karşılamak için Nilgün Şahin, Nuray Murat, Fırat Özcan, Veysel Altıparmak, Veysel Tan, Fehiman Deveci, Hamdi Akbıyık, Sevban Ünal, Servet Uzun, Dilek Uzun, Gökhan Başak, Barış Başak tarafından başlatılan yardım kampanyası bir anda çığ gibi büyümüş ve Hollanda’nın her köşesinden yardım yağmıştı.
Toplanan yardımnları depolamakta bile zorlanan gençler, bu kampanyayı bir defalık değil sürekli hale getirmek için geöen sürede çalışmalarını tüm hızı ile sürdürdüler.
Genç Gönüllülerin sözcülüğünü de yapan Nilgün Şahin kampanya ve gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Şahin, Kampanyamıza ilgi o kadar yoğun olduki bu yüzden devam ettirme kararı aldık. Bu çerçevede bayanlar içinde kıyafet, banyo ve temizlik malzemeleri başta olmak üzere hayırseverlerden talepte bulunduk.



Bununla birlikte Apeldoorn için toplanan ve ihtiyaç fazlası yardımları başka ihtiyaç sahiplerine verilmesi için çaşıltık ama olmadı. Rode Kruis ( Kızılhaç) ve Leger des Heils ( Düşkünler yurdu ) engeli ile karşılaştık.
Çünkü bizim amacımız eşyaları deoplara n,bırakmak değil, ihtştaç sahiplerine bire bir ulaştırmaktı.
Uzun aramalar sonucunda Den Helder’daki kampın yetkilileri ile irtibat kurduk.
Daha önce toplanan ve sürdürülemn kampanyada toplanan eşyaları Eylül ayı sonunda Den Helder müşteci kampına ulaştırmayı başardık. O zaman kampta bulunan başta 50 çocuğun isteklerine “Olur” demiştik. O kadar mahsun istekleeri vardı ki. Bize tekrar gelin biz burda cok sıkılıyoruz” demişlerdi.

Sözümüzü yerine getşirmek için kamp yetkililerinde müsade istedikç. Bize 4 hafta sonra geri döndüler, geç oldu ama oldu. Bugün üzerine geçtiğimiz günlerde kampa giderek hem sözümüzü yerine getirmiş olduk hemde düzenlediğimiz etkinlikle sıkıntılarını biraz olsun gidermeye çalıştık” dedi.

Den Helder kampında toplam 270 mültecinin yaşadığını belirten Nilgün Şahin, bir çok gönüllü ile birlikte İslamitische Vereniging Den Helder ( Den Helde İslam Vakfı)’nında kendilerine verdikleri destekle çocuklar için oyun parkuru yaptıklarını, içinde kalem, defter, oyuncak, şekerler, patlamış mısır bulunan kendi isimlerinin yazdığı hediye çantaları verdiklerini söyledi, “çocukların ettikleri dualar duyulmaya; mutluluğu ve sevinci görülmeye değerdi” dedi.

©SONHABER.EU