T.C Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Elçi Kurtuluş Aykan, T.C Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, T.C Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ile birlikte Hollanda siyasetinin Türk kökenli isimlerinden Milletvekili Yasemin Çeğerek ( PvDA), Milletvekili Selçuk Öztürk ( DENK ) ve çok sayıda yerel siyasetçi ve İşadamlarının katıldığı ödül töreni Festival havasında geçti.



Gazteci Ömer Hünkar Ilık'ın sunduğu programda HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu'nun selamlama konuşması ile başladı. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından Türkiye'de yaşanan darbe girişimini kınayarak ve terörün her türlüsünü lanetleyerek konuşmasına başlayan Gürcüoğlu, davetlileri 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ettti.



Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosunun seslendirdiği eserlerle devam eden programın ilk bölümünde her dalda aday olan ve finale kalan adaylar davetlilere tanıtıldı, sahneye davet edilerek kendilerini tanıttılar.

HOTİAD 2015 Başarı ödüllerine 4 dalda finale kalan adaylar şunlar:

Yılın Öğrencisi: Tamer Dilaver, Yakup Koç, Mehmet Akif Başer
Yılın Sanatçısı: Serpil Kalak, Metmet Polat, Yasemin Sözer.
Yılın Genç Girişimcisi: Zehra Altınsoy, Yakup Özdemir, Alper Çınar
Yılın Sporcusu: Nisa Tutucu, Aytun Çetinkaya, Süha Aydın.

Şizofren hastaları ayakta alkışlandı

Verilen aranın ardından sahneye gelen ve dünya da bir ilk olan Türkiye Şizofren Hastaları halk dansları topluluğunun gösterisi ayakta alkışlandı. HOTİAD Başkanı Gürcüoğlu, Şizofren hastalarının bir figürü öğrenmelerinin aylar aldığını, sosyal sorumluluk anlayışı ile bu insanlarımızı davet ettiklerini ve bu insanları toplumdan dışlamak yerine onlara omuz vermek, destek olmak gerektiğini vurguladığı konuşmasında " Bu salonda omzu sağlam insanların fazlası ile olduğunu biliyorum ve desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyorum" dedi. 



Sanat Müziğinin kilometre taşı

Ödül töreninin sürprizi ise Türk Sanat Müziğini yaşayan çınarı Kutlu Payaslı oldu. 81 yaşında rağmen gençlere taş çıkartan performansı ile ölümsüz şarkıları seslendiren Payaslı'ya Rotterdam Klasik Müziği korosu eşlik etti. Koro şefi, bestekar ve ses sanatçısı olarak Kutlu Payaslı’nın öz geçmişi video slayt ile davetlilere tanıtılırken, konser sonunda davetliler sanatçıyı ayakta alkışladı. Yaşayan Çınar Payaslı,bu organizasyon için Gürcüoülu nezdinde HOTİAD'a ve Sanat Müziğine gönül veren Rotterdam Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarına teşekkür etti.


Heyecan doruk yaptı, ödüller sahibini buldu



Gecenin finali ve beklenen an geldiğinde heyecan doruk noktasına ulaştı. Sunucu Ömer Hünkar Ilık sahneye önce Noter Emre Teker'i davet etti. Noter Emre Teker'in mühürlü zarflarından çıkan isimler ve 2015 yılının başarı ödüllerini kazana isimler sahneye davet edilerek ödülleri sponsor firma sahipleri tarafından verildi.

Zarflardan çıkan isimlere göre HOTİAD 2015 Yılı başarılı ödüllerini alan isimler şöyle: 

Yılın Öğrencisi: Mehmet Akif Başer,

Yılın sanatçısı: Ahmet Polat, 

Yılın genç Girişimcisi: Yakup Özdemir

Yılın Sporcusu: Nisa Tutucu
Yılın başarılı isimleri tek tek sahneye davet edilerek, HOTİAD Özel Plaketleri ve 2bin 500 Avroluk çekleri ile birlikte birer buket çiçek verildi.

Aykan ödül istedi!

Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından kapanış konuşması için sahneye davet edilen T.C Lahey Maslahatgüzarı Elçi Kurtuluş Aykan, " Hollandalı Türklerin fotoğrafını görmek için bu salona bakmak yeterli" diye başladığı konulmasında; yüreğinde iki ödül daha olduğunu bunlardan birini HOTİAD'a bu inisiyatifinden dolayı, diğerini ise Şizofren Hastalarını Hollanda'ya getiren, onları topluma kazandırmak için yıllardır karşılık beklemeden çalışan halk dansları hocası, Kleurrijke dans topluluğu kurucusu Mehmet Ali Taşdemir'e verdiğini söyledi.
HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu'ndan bir de rica da bulunan Aykan, önümüzdeki yıllarda ödüllere bir katagori daha eklenmesini istedi. Eklenecek kategorinin adının ise " Sosyal Sorumluluk ödülü" olmasını söyledi.


HOTİAD’dan İstikbale yatırım

Ödül Törenini Son Haber adına takip eden Gazeteci Yazar Şair Yavuz Nufel, HOTİAD Ödülleri ile ilgili olarak değerlendirmesinde, “ Bu ödülleri çok anlamlı ve yerinde buluyorum. HOTİAD’ın Gürcüoğlu başkanlığında yaptığı en hayırlı işlerden biri olarak görüyorum. Bu Ödüller aslında Hollanda’nın ve Hollanda Türk toplumunun istikballine yatırımdır” dedi.

©SONHABER.EU