Hollanda Sivaslılar kültür ve dayanışma derneği Eindhoven merkezli olup tüm ülkede faaliyet göstereceği ve sadece Sivaslıları kapsamadığı belirtildi. Hollanda'da yaşayan Türk halkının tamamına hitap edeceklerini ifade eden Adem Topdağ, özellikle gençlere örf ve adetlerin aktarılması konusunda hassas olduklarını bildirdi.

Başkan Adem Topdag açılış konuşmasında, ‘birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz bu gibi sosyal programlarda biraraya gelmenin tek çatı altında toplanabilmek önemlidir. Sivaslılar derneği olarak sadece hemşehrilerimize değil, bütün toplumumuzla dayanışma içerisinde olup hizmet götüreceğiz. Hollanda'da kültürümüzü, örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi yaşatıp genç nesillerle buluşturmak için çalışmalar yapacağız. Sivaslılar olarak sosyal, eğitim, siyasi ve ekonomik alanlarda daha bilinçli ve katılımcı olmalıyız. Bu yolda hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz’ sözlerine yer verdi.

Hollanda Sivaslılar kültür ve dayanışma derneğinin açılış programına katılan T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu Yardımcı Muavin Ulvi Darendelioğlu da kısa bir açıklamada bulundu.

DSC_0069

Darendelioğlu, Sivaslılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek başladığı konuşmasına: ’’ Vatandaşlarımıza hizmetimiz gereği şu anda buradayız. Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarının bulunduğu her faaliyete katılmaya çalışıyoruz. Onların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Hollanda’da 50 -55 bin Sivas’lı vatandaşımızın olduğunu öğrendim, müthiş bir potansiyel. Hollanda’ya ilk gelen büyüklerimiz zorluklar yaşadı, ancak genç nesil, eğitimli ve donanımlı, her alanda başarılı, bu durum bizleri mutlu ediyor. Birebir görüştüğümüz vatandaşlarımızla, yüksek öğrenim diplomalı gençlerimizi, yükselen bir değer olan Türk girişimcilerimizi, siyasette ve sosyal hayatta başarılı temsilcilerimiz ile Türk toplumunun Hollanda’ya yaptıkları katkı ve uyumu konusundaki çabalarını gördükçe mutlu oluyoruz. Vatandaşlarımızın her zaman yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

SONHABER.EU