Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi sahnelerin son assolisti Yılmaz Morgül, Hollanda’nın Türkiye’den sonra yaşamak istediği tek ülke olduğunu söyledi.

Yarın akşam özel bir program için Rotterdam’da sahne almak için Hollanda’ya gelen Morgül, Hollanda’daki eski dostlarını ve akrabalarını da ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Yılmaz Morgül, ağabeyim dediği Yavuz Nufel’in sorularını da Son Haber okurları için cevapladı.
Türkiye’de sanat dünyasında yaşanan yozlaşmayı “ Fast Food” sanatçıları olarak değerlendiren Morgül, “ Eğer bugün müzik dinleyenlerin çoğu eski sanatçıların şarkılarını, eserlerini hala büyük bir keyifle dinliyorsa bunun nedeni o sanatçıların müziğe verdikleri değerdendir. Bugün nota bilmeden, repertuvarlarında bir iki şarkı ile saman alevi gibi parlayan ve bir kaç hafta içinde yok olan sanatçılar müziğe hizmet değil, kötülük yapıyor” dedi.

Hollanda ile sıkı bağlarının olduğunu ifade eden Morgül, yıllardır Hollanda’ya gelip gittiğini çok büyük hayran kitlesi olan Hollanda’da aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda hakkın rahmetine kavuşan dayısının çocukları ve yengesinin de yaşadığını söyledi.

Türkiye’de gazino dünyasının tekrar canlanmaya başlaması için girişimlerde bulunulduğunu ifade eden Morgül, kendisininde assolist olarak sahne aldığını ve Türk Müziğinin eski günlerine dönmesi için takdire şayan bir girişim olduğunu belirtti.

Sansasyondan uzak, aile bağlarına önem veren Türk Sanat Müziğin’de Zeki Müren’in veliahtı olarak kabul edilen Morgül, uzun yıllar bir Tv kanalında yaptığı programlara ek olarak Türkiye’de büyük ses getirecek sürpriz bir proğramın hakkında da ilk kez Son Haber’e konuştu. Morgül günlerdir magazin basının peşinden koştuğu program hakkında “Acun Ilıcalı ve Sürvivor” dedi.

Spora olan düşkünlüğü ile bilinen Morgül’ün Sürvivor’da nasıl bir performans sergileyceği merak konusu oldu.


©SONHABER.EU