Harderwijk Al Sancak Türk Kültür Ocağı’nın açılışına Hollanda Türk Federasyon icra kurulu, çok sayıda teşkilat yöneticileri ve Harderwijk’te ikamet eden vatandaşlardan katılım gerçekleşti. Açılış gün boyunca Kermes havasında tertiplenmiş olup Hollanda Türk Federasyon sanatçısı Gökhan Tekin de sahne aldı.

Yapılan dua sonrası Harderwijk açılış kurdalesi Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik ve Harderwijk Al Sancak Türk Kültür Ocağı başkanı Ahmet Beyaztaş tarafından kesildi. Teşkilat lokalinde katılımcılara teşekkür konuşması yapan Harderwijk başkanı Ahmet Beyaztaş’tan sonra Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik söz aldı.

Murat Gedik:“Harderwijk teşkilatımız hayırlı olsun. Cenab-ı Allah gönüldaşlarımızın yollarını açık eylesin. İhtiyaç varmış, heyecan varmış ve şartlar oluşmuş ki bugün bu açılışı gerçekleştirmiş bulunmkatayız. Artık girilen bu yolda şuurlu bir Türk gençliği hedefinin çıtası hep yüksek tutulmalı. Yaşamış olduğumuz şu topraklarda kalıcılığımızın bilincinde olup özünden kopmamış bir Türk gençliği. Tek hedefimiz bu olmalı ve buna ulaşmak için bütün yollar açık tutulmalı. Bu hedefe giderken teşkilat disiplininden kopmadan, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e var olan sadakatimizden ödün vermeden koşacağız. Türkiye ne kadar önemliyse, en az o kadar Hollanda önemlidir. Bu topluma katkı sağlamakta bizlerin görevidir. Türk Federasyon olarak çok şükür her zaman açık olduk ve açık olacağız. Ne isek onu anlatmaya devam edeceğiz. 2017 yılında Hollanda parlamento seçimlerine de duyarsız kalamayız, hep beraber yaşamış olduğumuz Hollanda’nın geleceği için siyasi katkı ve katılımlarda da bulunacağız.”

Hollanda Türk Federasyon Ekim ayı sonrası teşkilat açılışlarına Deventer ile devam edecek.

harderwijk_toplu