Fransa’nın Saint Dizier şehrinde oturan Hacıoğlu çiftinin 2017’nin ocak ayında doğan çocukları Doğan Hacıoğlu’nun kalbinde delik olduğu söylendi. Reims’deki hastane, küçük çocuğu “kalbinde birkaç delik var ” raporuyla ameliyat olması için Paris’e sevketti.

Paris’te ünlü Türk cerrah Emre Belli küçük Doğan’ı ameliyat ederken daha sonra sorun düzelmeyince yaptığı anjiyoda sorunun bir damardan kaynaklandığını farketti. Yapılan müdahale ile kalbin yeniden normal olarak çalışması sağlandı. Vücuttaki tüm organlar da kontrol edilirken aileye herşeyin normal olduğu bilgisi verildi.

Hastanede Enfeksiyon Kaptı İddiası
Daha sonra ise küçük çocuk yeniden Reims’de doğduğu hastaneye sevk edildi. Ancak küçük çocuğun babası, Doğan’ın birkaç ay yattığı Reims’de hastanede yatarken enfeksiyon kaptığını ve bu nedenle ciğerlerinde hava oluştuğunu söyledi. Baba Süleyman Hacıoğlu, buna rağmen bir süre tedaviden sonra taburcu edilen Doğan’ın iyi olduğu sadece geceleri yatarken rahat nefes alması için makineye bağladıklarını aktardı.

Daha sonra gittikleri kontrolde, doktorlar aileye çocuğun kilo almadığını ve sürekli kustuğu için ciğerde hava oluşan kısmı alınması gerektiğini ifade ettiler. Ailenin ameliyat için ısrarla Paris’e sevk edilmesini istemesine rağmen hastanenin “burada her imkanımız var” diyerek reddettiği belirtildi.

Ameliyattan sonra kendindeydi
9 Eylül’de hastaneye yatışı gerçekleştirilen küçük Doğan, bir sonraki gün saat 10.05’de ameliyata alındı. Yaklaşık 8 saat süren ameliyat sonrası küçük çocuk bir gece kalmak üzere yoğun bakım servisinde kontrol altına alındı. Acılı baba, küçük çocuğun yoğun bakıma girerken kendinde oluğunu kabloları sökmeye çalıştığını söyledi. Kendilerinin birazdan sizi çağıracağız diyerek içeri alınmadığını söyleyen Hacıoğlu, 2,5 saat sonra girdiği odada çocuğun uyutulduğunu ve ellerinin bağlandığı farkettiğini aktardı.

Hemşirelerin herşey iyi demesi üzerine rahatladıklarını kaydeden Süleyman Hacıoğlu, saat 22 sularında ise çocuğun renginin değiştiğini söyledi. Bunun üzerine acil olarak çağrılan kalp doktoru, ameliyattan dolayı kan dolaşımında sıkıntı olduğunu kaydederek, damara katater tüp sokulması gerektiğini aktardı.

“Elektro şok cihazı yok diye elle müdahale ettiler”
Acılı baba, doktorun bırakıp gittiğini pratisyenlerin sabah saat 5’e kadar damarı bulamadıklarını iddia etti. Kendisinin sabah 5’de çocuğun yanına girdikten 3 dakika sonra kalp atışlarının yavaşladığını farkettiğini kaydeden Hacıoğlu, çığlıkları sonrası olay yerine gelen doktorların elektro şok cihazı olmadığı için kalbi duran Doğan’a elle 15-20 dakika müdahale ettiklerini kaydetti.

Bu sürede oksijen gitmediği için küçük çocuğun beyin ölümü gerçekleştiğini söyleyen baba, doktorların bunun kendilerinden 2 gün boyunca sakladıklarını kendilerini türlü yalanlarla oyalayıp sonunda küçük çocuğun ölüm haberini paylaştıklarını söyledi.

“Bir gecede çocuğumu öldürdüler”
Acılı baba kendisinin ısrarlı isteğine rağmen çocuğunu Türkiye’ye götürmesine müsade etmediklerini de savunarak, “Dogumdan bir hafta sonra eve çıkmıştı. Çocuğumun önceden ciğerinde bir sorun olsa çıkmaz mıydı. Evde yürüyordu, konuşuyordu. Kilo almıyordu ama boyu uzuyordu, herşeyi çok iyiydi. Bir gecede çocuğumu öldürdüler.” dedi.

Kaynak:artı33